Lukk søk

Eliteserien

September 1, 2022

Svensk keeperlegende inn i Sarpsborg-teamet: - En halvmoderne keepertrener

Sarpsborgs svenske trenerteam får ytterligere input fra nabolandet i øst med signeringen av keepertrener John Alvbåge.

Foto: Digitalsport

Med Erik Holtan ut ble det rom for nok en svenske i Sarpsborg-ledelsen der Stefan Billborn styrer med Joachim Björklund og Magnus Edlund som assistenter.

Fra 1. august kommer John Alvbåge inn for å følge opp Anders Kristiansen, Simen Vidtun Nilsen og unggutten Leander Øy.

39-åringen har signert en kontrakt ut 2024-sesongen da avtalene til de øvrige svenskene i trenerteamet også går ut.

- Vi har hatt en keepertrener de siste årene som har lang erfaring fra toppnivå bak seg som spiller. Vi ønsket å videreføre det, og derfor falt valget vårt på John Alvbåge, sier sportssjef Thomas Berntsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Bred erfaring

1982-modellen fra Göteborg har bred bakgrunn fra svensk fotball. Etter spill i Örebro og IFK Göteborg ble det et opphold i danske Viborg etterfulgt av en retur til de to svenske klubbene.

I 2017 var Alvbåge på lån i både Minnesota United og Stabæk. Keeperen har også vært innom kypriotiske Omonia og Nea Salamina samt Sirius, Lindome og Akropolis i Sverige.

I april skrev han under for den svenske 4. divisjonsklubben IFK Lindesberg etter at tre muligheter til spill i utlandet røk av forskjellige årsaker. Men hvorfor 4. divisjon?

- Av den enkle grunnen at jeg ikke vil slutte å spille fotball, forklarte Alvbåge da til klubbens hjemmeside.

- Jeg syns det er kult å være keeper og hjelpe laget og klubben med mine egenskaper og erfaring. Samtidig holder jeg meg i form, beholder ballfølelsen og får fortsette å være en del av et lag.

Brudalen på vent

Å erstatte Erik Holtan med Lars Brudalen fra Sarpsborgs utviklingsavdeling var også et alternativ, men sportssjef Berntsen ønsker at keepertreneren som spilte for blant annet Borgar og Sprint-Jeløy i sin aktive karriere fortsetter å få frem unge talenter.

- Det kunne kanskje vært på tide at han hadde fått prøvd seg på A-laget, samtidig er vi veldig redde for å ta han bort fra der han jobber nå. Han gjør en fantastisk jobb i utviklingsavdelingen og derfor ønsker vi å beholde han der inntil videre, sier Berntsen.

Berntsen har gode kontakter i svensk fotball og Sarpsborg har ofte sett østover over grensen både for å rekruttere spillere og ledere.

- John har spilt over 420 kamper på toppnivå i veldig mange år som keeper. Av dem 169 i IFK Göteborg der han også har vært kaptein. Det er altså en keepertrener med lang erfaring som spiller, ikke så lang erfaring som trener. Han er nok ganske lik Holtan i stilen. En halvmoderne keepertrener

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form