Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Styrket opprykkshåpet: - Nå har de begynt å føle på presset

Med 4-0-seier i toppkampen mot Moss tror Arendal-trener Roger Risholt at Melløs-gjengen begynner å føle på presset.

Foto: Digitalsport

- Nå har de begynt å føle på presset. De har hentet inn noen spillere i dette vinduet og mekanismene der er ikke alltid like lett. Noen som har vært inn må kanskje ut, sier Risholt til Arendals hjemmeside.

Hjemmekampen mot overraskelseslaget Moss var oppgjøret Arendal i praksis måtte vinne, og hvert fall ikke tape, for å styrke målsettingen om direkte opprykk til Obos-ligaen. Og for en oppvisning det ble foran hele 1748 tilskuere i sør.

4-0-seieren betyr at det nå skiller kun fire poeng opp til serieleder Moss der Arendal i tillegg har én kamp til gode.

- Vi er fremdeles bak og nå møter vi Strømmen som vi leverte en god kamp mot sist. Det er en tøff bortekamp, men vi er i veldig godt slag, sier Risholt.

Spillefri

Etter helgens serierunde vil lagene ha like mange kamper da Moss opprinnelig skulle møtt konkursklubben Øygarden. Over helgen vil det skille fire, tre eller ett poeng mellom nummer én og to i PostNord-ligaen avdeling 1.

- Vi sa før sesongen at vi skulle rykke opp. Det presset har vi levd med hver forbannet kamp selv om de har vært både sju og ti poeng foran oss. Det er sikkert mange som har gitt oss opp, men vi har aldri gitt opp, sier Risholt.

Selv uten toppscorer Andreas Hellum vartet Arendal opp med strålende angrepsfotball i helgen. 4-0-seieren ble hyllet av de nesten 2000 tilskuerne i byen som tidligere har slitt med å skape fotballkultur.

- Jeg trener et veldig godt fotballag. Nå fikk vi god og fortjent uttelling. Vi kunne også vunnet 5-0 eller 6-0, men Moss la seg lavt i 5-4-1 og prøvde å gjøre ting vanskelig for oss. Vi klarte å åpne de opp, sier Arendal-sjefen om triumfen.

Snakket sammen

Moss Avis skriver at trener Thomas Myhre samlet Moss-spillerne én time og et kvarter i garderoben på Melløs mandag der stortapet i sørlandsbyen var tema.

- Vi fikk snakket ut og alle er selvsagt enige om at prestasjonen mot Arendal var langt under det vi kan stå inne for, sier Myhre til lokalavisen.

- Spillere som normalt står fram i kampene våre ble stille mot Arendal. De aller fleste gjemte seg bort i stedet for å ta ansvar og vi maktet ikke å omstille oss. Dette er spillerne enige i og har sagt sitt om. Er det noen som er skuffet over lørdagens prestasjon så er det absolutt oss, og vi ønsker samtidig å beklage til alle som følger oss. Dette var ikke godt nok.

Melløs-gjengen står faktisk nå med tre strake bortetap mot Kvik Halden, Ørn Horten og Arendal.

- Plutselig ser det motsatt ut for oss enn hva som var tilfelle da vi vant alle kampene våre i vårsesongen. Vi føler nok mer på det nå, når lagene bak kommer nærmere og nærmere. Det er mulig det har preget oss mer enn vi har trodd. Altså at alvoret preger oss mer enn vi ønsker å innrømme. Det må vi finne ut av og gjøre noe med, sier Myhre.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form