Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Strindheims opprykkskamp blir TV-serie: - For oss er det gåsehud

Klarer Strindheim å holde unna for konkurrentene og ta steget tilbake til 2. divisjon etter sju sesonger på nivå fire og fem? Det får du se i TV-serien «Opprykkskampen».

Foto med tillatelse: Liv Nesje

- Vi har jobbet hardt og lenge med dette sammen med produksjonsselskapet Valla og Nidaros. For oss er dette gåsehud, sier Rolf Tronsaune, daglig leder i Strindheim Toppfotball, til norskfotball.com.

Torsdag slapp trønderne traileren til TV-serien «Opprykkskampen» som gjennom åtte episoder skal følge Strindheims kamp for opprykk til 2. divisjon med naboene Byåsen og Nardo samt Rana jagende bak.

- Opprinnelig var ideen at klubbene her i byen skulle gå sammen om det og at det skulle tas en del bilder flere steder, men med korte episoder på 18-20 minutter ønsket produksjonsselskapet å tone det ned litt. Da blir det litt mindre fra de andre klubbene, forteller Tronsaune.

Se traileren her!

Egen idé

Det var sent på våren Strindheim selv kom opp med ideen om en TV-serie som kunne følge trønderlagenes kamp for en plass på nivå tre neste sesong.

Åtte runder før slutt ser det meget lyst ut for Strindheim med ni poeng ned til Nardo og Rana og hele 11 til Byåsen. Klubben som spilte på øverste nivå tilbake i 1995 har vunnet 17 av 18 kamper så langt.

Strindheim dekker selv kostnadene for produksjonen, men har skaffet flere sponsoravtaler og håper oppmerksomheten skal gi en positiv effekt på flere områder.

- Det har vært enormt med oppmerksomhet, delinger og skryt etter vi gikk ut med dette torsdag. Det er unge gutter som står bak, men er proffe og har laget mye annet innhold her i Trøndelag. Dette kan de. Vi håper det blir veldig artig og ikke minst noe kan skape mer blest rundt breddefotballen, sier Strindheims daglige leder.

- Det er en gullgruve for oss sånn sett!

Premiere tirsdag

Strindheim-gjengen spiller lørdag hjemmekamp mot formsterke Orkla, og kanskje blir det den siste helgen som anonyme skikkelser i bybildet.

Tidligere har blant annet TV 2-serien «Alle gutta: Mjøndalen IF» og «Iskrigerne», TV-serien der man blir kjent med Vålerengas hockeygutter, fått mye oppmerksomhet i Norge for ikke å snakke om suksessene rundt Sunderland og Wrexham fra balløya.

- Vi gleder oss veldig til første episode slippes på tirsdag, sier Tronsaune.

Mandag samles spillere og ledere på klubbhuset for førpremiere. Senere i uken blir episode én tema også når interesseorganisasjonen Norsk Ligafotball samler sine medlemsklubber fra nivå tre og fire i Oslo.

- Det blir klipp fra de siste kampene før sommerpausen, men mest fokus på det som skjer i høst, litt fra garderoben, men også guttene privat. Man blir litt kjent med noen av dem, forteller Strindheim-sjefen.

Trønderne rykket ned da 2. divisjon ble spisset i 2016, forsvant videre ned i 2017, men rykket opp på første forsøk og endte på en sterk andreplass i comebacket i 3. divisjon i 2019. I fjor endte laget på fjerdeplass bak Junkeren, Byåsen og Nardo.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form