Lukk søk

PostNord-ligaen

April 4, 2023

Strand sa opp i Kvik Halden: - Blir en tøff sesong

Hovedtrener og sportsjef Jørgen la Cour Strand har sagt opp sin stilling i Kvik Halden etter lang tids sykemelding.

Foto med tillatelse: Anders Vindegg

«Kvik Halden FK vil gjennom denne pressemeldingen informere om at vår hovedtrener på a-laget og sportsjef Jørgen la Cour Strand, har sagt opp sin stilling. La Cour Strand har vært sykemeldt fra sine roller siden midten av februar inneværende år og frem til 31.10.2022» melder Kvik Halden mandag og fortsetter:

«Klubben har underveis i sykemeldingsperioden hatt en god dialog med la Cour Strand. Forrige uke møttes partene og der informerte la Cour Strand om sin avgjørelse.
La Cour Strand er for tiden i foreldrepermisjon og vil ha sin siste dag som ansatt i Kvik Halden FK den 31.12.2022».

- Vi har hatt en løpende dialog lenge, men til slutt var begge parter opptatt av å få en avklaring. Jørgen er en dyktig trener som har vært viktig for klubben i flere roller, sier styreleder Nils Erik Krosvik til Halden Arbeiderblad.

Vendte tilbake

Østfoldingen Strand spilte for både Sarpsborg og Kvik Halden før han satset på en trenerkarriere. Etter å ha blitt hentet til LSK som juniortrener, flyttet han tilbake til Halden foran 2021-sesongen for å bli leder i utviklingsavdelingen.

Han ble senere sportssjef og ett år senere ble han ansatt som Tor Thodesens erstatter som hovedtrener for 2. divisjonslaget. Da Strand ble sykemeldt, tok islendingen Heidar Juliusson over som vikar.

– Nå har vi muligheten til å gi kontraktstilbud til en ny hovedtrener. Vi har vurdert ulike muligheter, men vi er nå på et spor som vi kommer til å jobbe videre med. Vi håper på å lande det om ikke altfor lenge, forteller Krosvik.

Kutter i budsjettet

Da Tor Thodesen forlot Kvik Halden etter 2021-sesongen, ble det varslet kutt i det sportslige satsingen og at klubben ikke lenger kunne ta seg råd til å ha en hovedtrener på heltid.

Mens haldenserne nå jobber med å få 2023-troppen på beina, er det klart at det skal brukes færre midler på spillertroppen. Da stopperkjempen Dardan Sæter-Mehmeti nylig forlenget sin kontrakt, var det med lavere lønn enn tidligere.

- Det blir hvert fall ikke snakk om opprykk, og akkurat som det ser ut nå, så er mine tanker nå kun på å berge plassen neste år. Såpass ærlige må vi være. Jeg er forberedt på at 2023 fort blir min tøffeste sesong noensinne i Kvik, uttalte kapteinen til Halden Arbeiderblad.

- Spillerbudsjettet blir lavere og sånn sett blir det en tøff sesong. Samtidig så åpner det også opp for å gi enda flere lokale unggutter muligheten, noe vi som klubb ønsker. Det blir en sesong som åpner for at vi tenker mer langsiktig, sier Krosvik.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form