Lukk søk

Internasjonal fotball

June 13, 2024

Straks EM-åpning - vi vurderer favorittene: - En helt vanvittig tropp!

Norge er ikke med, men EM engasjerer alle fotballelskere fra alle land. Hvis du ikke har kommet i EM-modus ennå, er det på tide. Her er vår store vurdering!

Foto: Digitalsport

- Herregud, som jeg gleder meg! Også Tyskland da, vi husker vel 2006? Det blir ikke bedre. Midt i Europa, alle skal dit, stappfullt på hver kamp, det kommer til å bli et helsikes folkeliv!

Det sier Bernt Hulsker som skal følge EM-sluttspillet fra Dagbladets TV-studio. Dessverre uten Norge, og faktisk også Sverige - noe som igjen betyr at Danmark blir Nordens representant.

Fredag starter det hele med den mektige vertsnasjonen Tyskland mot Skottland som garantert vil sette farge på tribuner og byliv med sine lidenskapelige fans.

- Nå begynner det! Får så satt vi i månedsvis og ventet, men nå er det alt mulig hele tiden og høydepunkter overalt. Ting er ikke som før, men nå er det på tide å følge med litt! melder Hulsker.

Favorittene

Den tidligere Eliteserie-profilen tror mye vil handle om «de samme gamle traverne» under turneringen de kommende ukene. Frankrike, Tyskland og England er favoritter hos spillselskapene med Spania og Portugal som de heteste outsiderne.

- Frankrike da! Det sier seg selv at de vil være med der med sin kultur. De har en helt vanvittig tropp med en utrolig bredde. Griezmann, Mbappe, Giroud. Og bakover er det helt klasse. Den største favoritten for meg!

Uten Norge å heie på, er det naturlig å tro at anglofile nordmenn vil føle ekstra med England - landet som alltid nevnes som en av favorittene, men som sjelden innfrir.

- England er fremtunge, det er tynnere bak, men det er ikke å verst der heller altså. Bellingham og Kane da, du får det rett og slett ikke stort bedre. Foden og Saka. Det er få som matcher det der. Jeg har dem som en liten «dark horse». Det kan gå hele veien, tror Hulsker.

- Hva med Tyskland?

- Tyskerne og hjemmebane. Toni Kroos er hentet tilbake og skal krone en fantastisk karriere og sesong med VM-trofeet. Verdens snilleste gutt så klart, man kan ikke stoppe å elske ham. Han er klasse x klasse. Mye står på Wirtz og Musiala. Kan Havertz/Müller produsere nok? 

England og Frankrike

Her er utvalgte spillselskapers vinnerodds for turneringen som avsluttes med finale på Olympiastadion i Berlin 14. juli.

EM-vinner:

England:

Norsk Tipping: 4,30
Coolbet: 4,75
Unibet: 4,50
Comeon: 4,30

Frankrike:

Norsk Tipping: 4,80
Coolbet: 5,00
Unibet: 5,00
Comeon: 4,80

Tyskland:

Norsk Tipping: 6,20
Coolbet: 6,30
Unibet: 6,50
Comeon: 6,20

Portugal:

Norsk Tipping: 7,20
Coolbet: 7,50
Unibet: 7,50
Comeon: 7,20

Spania:

Norsk Tipping: 8,60
Coolbet: 8,50
Unibet: 9,00
Comeon: 8,60

EM-menyen er ellevill og du kan spille på nær sagt hva som helst. Spesialer som at Spania, England, Frankrike, Belgia og Portugal alle vinner sine innledende puljer er 7,50 hos Coolbet.

Det finnes utallige kombinasjoner på vinner og toppscorer, hvem scorer hat trick, H2H mål og assists, hvilke lag som vinner puljen, hvem som går til kvartfinale, semifinale osv.

Italia skuffer?

Mesterskapsgarantisten Spania og naboen Portugal trekkes frem som de to heteste lagene til å true de aller største favorittene.

- Portugal herjet i gruppespillet og slipper nesten ikke inn mål. De ser gode ut, Ronaldo er jo fortsatt solid. Det lukter litt fugl av dette altså! Spania er ungt og spennende, Rodri er så klart klasse, men jeg tror de blir litt for veike denne gangen. Morata er litt som Giroud, det kan bli en fire-fem kasser, men han holder ikke den samme klassen som A-spissene, er Hulskers analyse.

Den gamle storscoreren ser ikke for seg de helt store overraskelsene i EM, men trekker frem Belgia mye takket være Romelu Lukaku og Kevin De Bruyne.

- De er ikke så juicy bakover, men Belgia må med. Men de vinner ikke. Det gjør heller ikke Nederland eller Italia. De kan du faktisk bare kaste på dør! Nederland kan komme til en kvartfinale, men sannsynligvis ikke. De har alltid hatt store stjerner offensivt, men nå er det Depay, Maalen og Gakpo. Det holder ikke overhodet! melder halvt nederlandske Hulsker.

- Italia har massevis av skader. Vi vet de kan være kyniske, men det er ikke kvalitet nok i denne troppen. Det er synd å se Italia i en slik forfatning!

Ingen overraskelser?

Danmark har Rasmus Højlund og Christian Eriksen er med også denne sommeren, men Hulsker etterlyser større profiler i det eneste nordiske innslaget i Tyskland.

- De har ikke overbevist i oppkjøringen og ser ikke like spennende ut som tidligere år. De kan gå videre fra gruppen, men det er det.

- Ingen overraskelser?

- Det kommer alltid én, men jeg ser ikke hvem det skal være. Jeg tror alt er dekket opp med de som er nevnt. At Italia eller Nederland går langt, vil være en overraskelse.

Toppscorer:

Kylian Mbappe:

Norsk Tipping 4,90
Coolbet 5,40
Unibet: 5,50
Comeon: 4,90

Harry Kane:

Norsk Tipping 5,80
Coolbet 6,30
Unibet: 6,50
Comeon: 5,80

Cristiano Ronaldo:

Norsk Tipping: 11,50
Coolbet 10,00
Unibet: 12,00
Comeon: 11,25

Romelu Lukaku:

Norsk Tipping: 13,00
Coolbet 13,25
Unibet: 15,00
Comeon: 13,00

Jude Bellingham:

Norsk Tipping: 22,00
Coolbet 17,00
Unibet: 21,00
Comeon: 22,00

Og hvem blir turneringens beste spiller? Spillselskapene følger UEFAs offisielle kåring og hos Norsk Tipping er Kylian Mbappe (7,60 i odds) favoritt foran britenes Jude Bellingham (9,80). Duoen står i 8,00 og 11,00 i odds hos Coolbet.

Du kan selvsagt også spille på hvordan det vil gå med alle de 24 lagene. Ryker de ut gruppespillet? Tar seg til kvartfinale eller helt til finalen? Fredag braker det løs med Tyskland mot Skottland!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form