Lukk søk

Internasjonal fotball

September 21, 2023

Store oddsforskjeller foran PL-starten: - Soleklare favoritter

Kan noen stoppe Erling Braut Haalands Manchester City denne sesongen? Nei, mener selv United-fansen som derimot håper å nærme seg den lyseblå seiersmaskinen.

Foto med tillatelse: Matthew Nguyen

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard dominerte og kjempet lenge om seriegullet i Premier League forrige sesong.

Kristoffer Ajer fortsatt en del av Brentford-troppen, og kanskje får vi se unggutter som Oscar Bobb og Isak Hansen-Aarøen på banen denne sesongen?

Premier League-starten nærmer seg og det er mye å glede seg til!

Men. Er det noen som kan stoppe seiersmaskinen Manchester City? Nei, mener spillselskapene og bookmakerne.

- Jeg ser på de som ganske soleklare favoritter langt foran resten av feltet.

Topp fire

Ordene tilhører Eivind B. Holth som har skrevet for united.no og United-Supporteren siden 2017.

Og selv om det er få nordmenn banen i Premier League, er interessen fortsatt enorm hos det norske folk. Da supporterunionen for britisk fotball tidligere i sommer offentliggjorde medlemstall, viste de en økning forrige sesong.

Liverpool FC Supporters Club Norway er størst med sine 48.801 betalende medlemmer. Holths Manchester United Supporters Club Scandinavia er nummer to med 45.942 medlemmer per mai 2023.

- Forventingene våre foran sesongen er at United skal tette gapet opp til City uten at vi nødvendigvis skal stå igjen i mai og kjempe om trofeet på målstreken, men bygge på det som etter hvert ble en veldig god førstesesong under ten Hag med to finaler, ett trofé og topp fire, sier Holth.

- At vi skal komfortabelt inn blant topp fire må være et krav - også med tanke på signeringene som er gjort. Ingen kan forvente en ligatittel nå, men topp fire og avansement fra gruppespillet i Champions League. Sånn sett kan også dette være en mellomsesong på vei til det som må være et mål om å kjempe om gull i sesong tre under ten Hag og etter tre sommervinduer.

Store favoritter

Manchester City er - også nå - store favoritter, og man skal lete godt for å få mer enn to ganger pengene i retur dersom man spiller på at blir en ny gullfest på Etihad Stadium.

Både Coolbet og Unibet tilbyr 1,80 i odds på City-gull mens Norsk Tipping har landet på 1,75. Dersom du skulle få for deg at City kollapser totalt og rykker ned denne sesongen er det 501 i odds å hente hos Coolbet!

Oddsfavoritter i 1. runde - oversikt hentet fra maximumodds:

Bak City er Arsenal nesten like store favoritter til å sikre seg andreplassen mens spilleselskapene også virker ganske samstemte i at Liverpool er det tredje beste laget i det mange mener er verdens beste liga.

Manchester United-gull står til 12 i odds hos Coolbet og Unibet og 11 hos Norsk Tipping. En plass blant de fire beste står til 1,75 ganger pengene og et enda mer safe valg, topp seks, byr på 1,25.

- Man ser jo at United er en slags outsider. Det er ganske mange bra lag i toppen nå, men jeg tillater meg selv å være litt spent på om Arsenal kan gjøre det de gjorde forrige sesong igjen selv om de har hentet noen gode spillere. Liverpool er også et spørsmålstegn med en del utskiftninger, sier Holth.

Gulloddsen

Slik er gulloddsen på de fire favorittene hos Coolbet og Norsk Tipping:

Manchester City
Coolbet: 1,80
Norsk Tipping: 1,75
Unibet: 1,80
Betsson: 1,75

Arsenal
Coolbet: 6,00
Norsk Tipping: 5,50
Unibet: 6,00
Betsson: 6,00

Liverpool
Coolbet: 8,50
Norsk Tipping: 8,00
Unibet: 9,00
Betsson: 9,00

Manchester United
Coolbet: 12,00
Norsk Tipping: 11,00
Unibet: 12,00
Betsson: 12,00

- Håpet innad i United-miljøet er at man ikke fikk hardcore ten Hag-fotball i første omgang, brikker må skiftes ut og nå er blant annet David de Gea erstattet med André Onana. Man så også at de ble slitne på midten forrige sesong, og der er Mason Mount kommet inn som gjør at de kan presse mer og være mer aggressive uten ball. Jeg håper ten Hag-fotballen kommer enda tydeligere frem nå, sier Holth og fortsetter:

- Så er spørsmålet hvor målene skal komme fra. Jeg tror ikke man skal forvente at Marcus Rashford banker inn 30 mål igjen som ving. Jeg tror heller ikke Rasmus Højlund kan gjøre det en som Harry Kane kunne gjort, men der har de tatt en kalkulert risiko. Det skal nok deles mer på scoringene.

Tottenham og Newcastle?

I tillegg til topp fire-lagene alle snakker om nevner united.no-journalisten også Tottenham og nyrike Newcastle som to lag som kan blande seg inn i medaljestriden.

- Jeg syns Tottenham blir litt glemt. Hvis de beholder Kane, skal de ha et ord med i laget der oppe. Newcastle sier nok som oss at de ikke blir noe dårligere enn forrige sesong. Jeg syns det er ganske jevnt bak City, sier Holth.

Åpningsrunden neste helg:

Burnley - Manchester City
Arsenal - Nottingham Forest
Bournemouth - West Ham
Everton - Fulham
Sheffield United - Crystal Palace
Brighton - Luton
Newcastle - Aston Villa
Brentford - Tottenham
Chelsea - Liverpool
Manchester United - Wolverhampton

- Kveldskamp på Old Trafford mot Wolverhampton i starten skal bety tre poeng, men spørsmålet er om United er i rute. Det er vanskelig å si. Wolves virker svekket, men har en veldig god trener. Dette er alltid målfattige oppgjør. Det er fortsatt slik at andre lag syns det er stas å ta poeng på Old Trafford og ikke minst ødelegge en serieåpning. Ten Hag fikk en fryktelig start sist med tap mot Brighton og Brentford. Det bør ikke skje igjen, sier Holth.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form