Lukk søk

Eliteserien

September 21, 2023

Store oddsforskjeller foran Europa League-åpningen: - En åpen gruppe

Moldes kamp om avansement i Europa League og ekstra millioner starter i Aserbajdsjan torsdag.

Foto: Digitalsport

Molde var så nære i Istanbul, men også 2023/2024-sesongen av Champions League spilles uten at Norge er representert.

«Trøsten» Europa League øker stadig i status og er heldigvis både sportslig interessant og økonomisk lukrativ for norske klubber. Og i gruppe med Bayer Leverkusen, svenske Häcken og Qarabag er det også muligheter for å avansere.

- Jeg synes gruppen er interessant og utfordrende, og jeg ser gode muligheter her. Det er en åpen gruppe der Leverkusen nok er favoritt. Men vi har vært i Tyskland før, vi. Her skal vi være med på å fighte for avansement, sa trener Erling Moe til Romsdals Budstikke etter trekningen.

- En av de bedre trekningene vi kunne fått, uttalte Häcken-trener Per-Mathias Høgmo til Göteborgs-Posten foran høsten som byr på flere norsk-svenske dueller.

100 millioner

Det sies at en plass i gruppespillet i Europa League er verdt cirka 100 millioner kun fra UEFA. I tillegg spiller en rekke andre faktorer inn som kan øke summen betraktelig også på nest øverste fotballhylle i Europa-hierarkiet.

En seier i gruppespillet er verdt nærmere syv millioner og uavgjort rundt to. I tillegg kommer blant annet en solid pott bestående av blant annet TV-penger som skal fordeles på klubbene ut fra resultater og avansement.

Et gruppespill i Conference League, der Bodø/Glimt er Norges representant denne høsten og vinteren, gir rundt 40 millioner i overføring fra UEFA.

Moldes vei mot et mulig avansement starter i Aserbajdsjan og hovedstaden Baku torsdag.

Der har både romsdalingene og Rosenborg vært før for å møte Qarabag. Den relativt ferske klubben har dominert aserbajdsjansk fotball de siste årene og etter hvert opparbeidet seg solid erfaring i Europa.

Gurban Gurbanov leder en meget internasjonal tropp på Tofiq Bahramov stadium - arenaen som faktisk er oppkalt etter en linjemann!

Tofiq Bahramov har kultstatus i hjemlandet etter at han var med på å godkjenne Geoff Hursts ikoniske scoring i VM-finalen i 1966. Var ballen inne? Det har man ennå ikke klart å bli enige om.

Første Europa League-hjemmekamp i en hektisk høst for Molde-gjengen spilles mot favorittene Bayer Leverkusen 5. oktober før Per-Mathias Høgmos Häcken kommer til Norge 26. oktober.

Vinneroddsen

Slik er oddsen på at utvalgte lag vinner hele Europa League hos ulike spillselskaper:

Liverpool:

Coolbet: 5,00
Norsk Tipping: -
Unibet: 4,00
Betsson: 4,50
Comeon: 3,50

Villarreal:

Coolbet: 18,00
Norsk Tipping: -
Unibet: 16,00
Betsson: 17,00
Comeon: 13,00

Molde:

Coolbet: 251
Norsk Tipping: -
Unibet: 151
Betsson: 150
Comeon: -

Häcken:

Coolbet: 301
Norsk Tipping: -
Unibet: 201
Betsson: 200
Comeon: -

Unibet er en av aktørenes som tilbyr spill på hvilket lag som vinner Moldes pulje i gruppespillet med Bayer Leverkusen (1,44) som stor favoritt foran Molde (5,50) og torsdagens motstander Qarabag (6,50).

Comeon tilbyr spill på om Molde tar seg videre fra gruppespillet - ja eller nei - med henholdsvis 2,20 og 1,80 i odds.

1,02 er oddsen på at Bayer Leverkusen avanserer hos Betsson, 2,10 på Molde og 2,20 på Qarabag.

Europa League-odds hentet fra maximumodds:

Norsk Tipping har Qarabag som favoritter til 2,40 i odds mens borteseier gir 2,85 ganger pengene. Oddsen på at begge lag scorer mål i matchen er 1,75. At Molde scorer mål i den vanskelige bortekampen står i 1,33.

Hos Coolbet er oddsen på Qarabag-seier 2,45 mens Molde-triumf i den vanskelige bortekampen betaler tre ganger innsatsen. 1,74 er oddsen på at begge lag scorer og Molde-mål i Aserbajdsjan står til 1,35 ganger pengene.

Når det gjelder individuell mål-odds er den faktisk lavest på Eric Kitolano (3,60) foran Veton Berisha (3,75) og Fredrik Gulbrandsen (3,75) som var tilbake med scoring da Odd ble slått på Aker stadion i helgen.

Liverpool er favoritter

Europa League som turnering har fått stadig høyere status de siste årene der man også har sett at de virkelige kanonene tar kampene på høyeste alvor.

Hvis man skal stole på spillselskapene er Liverpool den store favoritten til å vinne Europa League denne sesongen med Brighton, Alexander Sørloths Villarreal, Molde-motstander Bayer Leverkusen, Roma, West Ham og Atalanta som de heteste utfordrerne.

Coolbet har 5 i odds på Liverpool-seier i Europa League mens oddsen på at Molde skal gå helt til topps i turneringen er på solide 251.

De eneste lagene med høyere odds er grupperivalene Häcken, Qarabag, LASK Linz, Aris Limassol, Sheriff Tiraspol, Servette og Backa Topola.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form