Lukk søk

Lavere divisjoner

October 10, 2023

Stor oversikt: Disse styrer mot opprykk i 4. divisjon

Noen lag har allerede feiret opprykket mens andre biter negler og sliter med nervene et par uker til - slik ligger det an i de 22 avdelingene i 4. divisjon!

Foto: norskfotball.com

Agder:

Vigør innledet høsten med to strake tap, men med fire seirer på rad har bruntrøyene en luke på tre poeng ned til Jerv-rekruttene foran de fire siste rundene. Serielederen er store favoritter mot Lyngdal, Flekkefjord og Froland før serien avsluttes med duell mellom nummer én og to. Express har seks poeng opp til Vigør og trenger hjelp for å melde seg på i opprykkskampen de neste ukene.

Akershus:

Samarbeidsklubben Aurskog-Høland har ikke tapt siden 8. juni og står med 12-2-0 på sine siste 14 kamper. Slikt blir det serieledelse av, og mandag økte Aurskog-Høland også avstanden ned til serietoer Ull/Kisa 2 til tross for 0-0-kampen mot Eidsvold Turn 2. Lørdag holder det med ett poeng hjemme mot Lørenskog 2 for å sikre 3. divisjonsspill på Løken og Bjørkelangen neste sesong. Med tap kan de unge Kisa-rekruttene rappe førsteplassen med seier over nedrykksklare Gjelleråsen 2.

Buskerud:

Hallingdal forsøkte å plage Åssiden da de en periode sto med 13 (!) strake seirer, men Kenneth Karlsens gutter har vært suverene i Buskerud. Med en luke på ni poeng ned til tabelltoeren er Åssiden vinnere av avdelingen og klare for kvalifisering. Det ble klart da de hvite og blå slo ROS i helgen mens Hallingdal tapte for Svelvik. De to avgjørende duellene spilles mot Hei, vinneren i Telemark, den siste helgen i oktober og første helgen i november.

Finnmark:

Med kun ti lag i avdelingen er man allerede ferdigspilte i landets nordligste 4. divisjonsavdeling. Kirkenes hadde avgjort før siste runde og kunne da koste på seg å spille 3-3 mot Norild. Serietoer Bossekop avsluttet med seks strake seire og spinnville 53-1 i målforskjell, men det holdt ikke da Kirkenes avgjorde jevne kamper mot Alta 2 og Sørøy Glimt. For Kirkenes venter nå to kvalifiseringskamper mot Troms-vinneren Ulfstind 22. og 29. oktober. Taperen får en ny sjans mot laget som ikke vinner duellen mellom Hålogaland og Nordland.

Hordaland:

En av få kretser som fortsatt har to 4. divisjonsavdelinger. I avdeling 1 er alt avgjort der Tommy Knarviks ferske Askøy har vært suverene slik vi også har omtalt i en egen artikkel nylig. Samarbeidsklubben har vunnet samtlige ti hjemmekamper og er ubeseiret foran de to siste to rundene. Heller ikke i avdeling lever spenningen da Åsane 2 har ni poeng ned til Lyngbø. Sistnevnte tapte 7-2 i toppkampen for en drøy uke siden og snublet også mot Trott/Solid/Stord 2 i helgen.

Hålogaland:

Hvis det er lite spenning i Hordaland, har det vært langt mellom neglebitingen på denne siden av sommeren i Hålogaland. Som for to år siden har Harstad vært helt suverene og endte med 18 seirer på 18 forsøk i avdelingen som er ferdigspilt. 108-14 er målforskjellen HIL-gjengen nå tar med seg inn i to kvalifiseringskamper mot Innstranda - en reprise på kampene fra to år siden der laget med gule- og svartstripede drakter var helt suverene.

Foto med tillatelse: Knut Ingebrigtsen

Indre Østland:

Tre runder før slutt står det mellom Kongsvinger 2 og Lillehammer i det vi har spekulert i om kan være den beste avdelingen? KIL 2, Kolbu KK, Lillehammer, Nybergsund, Gran, Ottestad, Valdres, Toten, Faaberg, Flisa og til og med jumbo Løten har alle spilt på høyere nivå relativt nylig. Lillehammer har kun ett tap hele sesongen, hjemme mot nettopp KIL 2, men har siden 11 strake seirer. De to lagene møtes i siste serierunde på Gjemselund 28. oktober!

Nordland:

4. divisjon i Nordland består av kun sju lag, faktisk. Bodø-gjengen fra Innstranda har vært suverene og avgjorde med 4-2-seier borte over Sandnessjøen i helgen selv med kun 12 mann i troppen. Nå venter to opprykkskamper mot Harstad 21. og 28. oktober på grønntrøyene fra fotballbyen. Skulle det gå galt, får Innstranda en ny sjanse mot taperen fra opprykksduellen mellom Troms og Finnmark.

Nordmøre og Romsdal:

I den meget jevne tetstriden her er det nå faktisk Træff 2 som leder to runder før slutt foran Surnadal (ett poeng bak) og Tomrefjord (to poeng bak). Det er meget imponerende av Molde-klubben hvis A-lag kjemper for tilværelsen i 2. divisjon. Og: et nedrykk derfra vil bety at rekruttlaget ikke kan rykke opp. Søndag spilles Træff 2 - Tomrefjord der gjestene faktisk kan gå fra tredje- til førsteplass foran den siste omgangen. Surnadal avslutter mot to av bunnlagene og må håpe Træff 2 ikke vinner søndag.

Oslo:

I hovedstadens avdeling 1 står det mellom Christiania BK, Ready (ett poeng bak) og Heming (tre poeng bak). CBK snudde bortekampen mot ressurssterke Heming sist og topper dermed fire runder før slutt. Heming har også tapt 4-0 mot naboen Ready og spilt 5-5 mot Bærum-rekruttene denne høsten. I avdeling 2 gjør FC Oslo og Grei opp om opprykket. Grei må ta inn to poeng på Adam Larsen Kwaraseys gutter på de fire siste rundene for å ta raskeste vei tilbake til nivå fire etter at de mistet ledelsen etter 5-0-tapet borte mot Holmlia.

Rogaland:

Også i Rogaland finner vi to avdelinger. I avdeling 1 skiller kun to poeng Rosseland, Sola og Varhaug foran de fem siste rundene. Serieleder Rosseland har hele åtte seirer på rad og møter tre bunnlag de neste rundene før Sola venter 3. november. Sola, som overraskende rykket ned i fjor, avslutter også serien mot Varhaug på Jæren. For en avslutning vi får her! Det får vi ikke i avdeling 2 der Haugesund-rekruttene har vært helt overlegne og leder med 15 poeng foran de siste fem rundene.

Sogn og Fjordane:

Det ble voldsom dramatikk her i fjor da Årdal misset opprykket i sesongens aller siste minutter. Og for en reprise dette kan bli! Status to runder før slutt er at Årdal leder med 56 poeng og 88 plussmål foran Fjøra som står med 56 poeng og 85 plussmål. Kommende helg får Årdal besøk av Stryn mens Fjøra møter tredjeplasserte Eid før det hele skal avgjøres i Sogndal om to uker: Fjøra vs Årdal!

Sunnmøre:

Skal det gå hele veien for Herd i år? Laget vant 4. divisjon også i 2021 og i fjor, men strakk ikke til i kvalifiseringene mot Hødd 2 og KBK 2. Her får Ålesund-gjengen kanskje uventet tøff kamp av Ørsta da begge står med 52 poeng to runder før slutt. Rollon hjemme og Bergsøy borte er en tøff avslutning for serielederen, men Ørsta avslutter borte mot Rollon og er avhengig av at Herd avgir poeng da de har 17 mål svakere målforskjell enn opprykksrivalen.

Telemark:

I Telemark har nå Hei igjen avgjort det som så ut til å bli en tett og jevn avslutning. Urædd var i storform med åtte strake seirer en periode, men har i høst røket mot både både Hei og Pors 2. Og da Pors-rekruttene røk mot Eidanger sist, har Hei fra Heistad i Porsgrunn nå hele ni poeng til duoen to runder før slutt med én kamp mindre spilt. Hei røk mot Åskollen i kvalifiseringen i fjor, men når en ny sjanse nå mot Kenneth Karlsens Åssiden. Første match spilles i Drammen 28. oktober.

Troms:

Ulfstind har skapt spenning i toppen med uavgjort mot Ishavsbyen, tap mot Hamna og ny smell mot TUIL 2 i helgen, men med fire poengs luke ned til Finnsnes én runde før slutt er den lille klubben vinnere i Troms. I den rutinerte troppen vil mange kjenne igjen navn som Tobias Vibe, Andreas Løvland, Vegard og Håvard Lysvoll samt ikke minst Hans Åge Yndestad! Ulfstind avslutter nå serien med bortekamp mot Senja før Kirkenes venter i to opprykkskamper. Med tap der vil Ulfstind få en ny sjanse mot enten Harstad eller Innstranda.

Trøndelag:

Ett poeng skiller Trygg/Lade og Ranheim 2 i avdeling 1 der Rørvik nå er hektet av (tap borte mot Ranheim 2 i helgen). Ranheim-rekruttene er her fratatt seieren mot nettopp Trygg/Lade etter at de brukte én overårig spiller for mye, men motstanderen ble ikke tilkjent poengene. Trygg/Lade avslutter med en tøff bortekamp mot Rørvik og hjemmekamp mot Charlottenlund. I avdeling 2 avgjorde i praksis Melhus med 3-0-seier over Tynset i seriefinalen på Nytrømoen. Seks poeng og 18 plussmål skiller de to foran de to siste rundene.

Vestfold:

Her har det skjedd mye i høst! Flint er nå tilbake på topp og leder ett poeng foran Åsgårdstrand og to poeng foran Sandefjord BK. Siden hjemmetapet mot Ballklubben har Flint fem strake seirer med 38-3 i målforskjell. Åsgårdstrand, anført av storscorer Anders Gustavsen, har åtte strake seirer og har tatt seg forbi SBK med seier i internkampen samtidig som en av Sandefjord Fotballs grunnleggere også snublet mot Ørn Horten 2. To runder gjenstår og her er det bare å merke seg tidlig: Torsdag 19. oktober avsluttes serien med Flint mot Åsgårdstrand i Tønsberg. Skal det bli opprykk til 3. divisjon herfra, må også vinneren fra Østfold slås.

Østfold:

Og der er, som vanlig, Råde laget å slå. 67 poeng på 23 kamper er rått for den engasjerende klubben med store ambisjoner på flere områder og sine mange rutinerte spillere med erfaring fra høyere nivå. Skal det endelig lykkes for Knut Erik Berg og hans gutter? Råde har scoret ville 124 måll, har 19-1 i målforskjell på sine to siste kamper og avslutter mot Tistedalen, Kråkerøy og Kvik Halden 2.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form