Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Stor interesse for Eriksens første økt: - Veldig gøy å se

I surt vintervær møtte rundt 100 personer opp for å følge Bengt Eriksens første trening med Jevnakers 4. divisjonsmannskap.

Foto med tillatelse: Jevnaker IF Fotball

57-åringen er tilbake i den mest aktive delen av manesjen etter mange år som fotballekspert på TV og et halvt år som daglig leder i opprykksklubben Moss.

Eriksen, som tidligere har ledet Skeid i Eliteserien, styrte denne uken sin første økt på mange år da Jevnakers 4. divisjonsgjeng gikk løs på en lang oppkjøring.

- Det er veldig gøy å se det engasjementet som finnes her. Nå er det opp til oss på A-laget å gjøre oss fortjent til videre interesse fra Jevnaker-publikummet. Men dette er en veldig god start, sa Eriksen til klubbens hjemmeside etter treningen.

Rundt 100 tilskuere

Jevnaker hadde, med hjelp av flere lokale profiler, markedsført Eriksens første økt solid i sosiale medier og rundt 100 personer møtte opp rundt kunstgresset på Jevnaker stadion.

- Jeg kan ikke huske det har vært så mange tilskuere på en JIF-trening noen gang, og jeg tror ikke det er mange 4. divisjonsklubber som har nærmere hundre publikummere og fyrverkeri på trening i januar, sier sportslig leder Bjørn Opdahl til Jevnakers hjemmeside.

Eriksen-ansettelsen har bidratt til å skape ny entusiasme i klubben som en periode var storebror i distriktet og spilte to sesonger på nivå to så sent som på 90-tallet. Samtidig som hverdagen etter hvert kom til Jevnaker, startet også naboen Hønefoss klatringen og påførte «De Ubestikkelige» og andre JIF-patrioter ytterligere smerte.

Nå er fire nykommere på plass og 22 mann møtte på trening tidlig i januar. Det gir håp om en langt bedre sesong enn i fjor der hadelendingene lenge fryktet nedrykk til nivå seks.

Latter på klubbhuset

Mange av de fremmøtte fikk hilse på Eriksen på klubbhuset etter økta der den rappkjeftede Oslo-gutten leverte svar og kommentarer i kjent stil.

- Altså, jeg pleier å sjekke kjøleskapet før jeg bestemmer meg for hva jeg skal lage til middag, så svaret på det spørsmålet er selvsagt situasjonsavhengig, meldte Eriksen da en av tilskuerne ville vite hvordan Jevnaker-laget vil se ut denne sesongen.

- Men jeg håper uansett at Jevnaker-folket nå kan få en tredje ting å være stolte av; et bedre fotballag i tillegg til glassverket og badeparken.

28. januar gjør Eriksen comeback i kampsituasjon når Jevnaker møter divisjonskollega Hallingdal. I seriespillet venter blant andre Kenneth Karlsens Åssiden.

PS! Bengts far Leif, trolig best kjent fra tiden i Vålerenga, trente Jevnaker to sesonger på 70-tallet.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form