Lukk søk

Tabelltips

October 1, 2021

Stjerneduellen i 4. divisjon: - Tror ikke vi har råd til å tape en eneste kamp

Kjemper de to om tronen i landets beste 4. divisjon? I Østfold snakker alle om Rådes stjernegalleri og Sprint-Jeløys formsterke gutter foran kveldens serieåpning.

Foto: norskfotball.com

Tabelltips 4. divisjon Østfold:

1. Råde
2. Sprint-Jeløy
3. Drøbak-Frogn
4. Kvik Halden 2
5. Østsiden
6. Borgen
7. Sarpsborg FK
8. Moss 2
9. Ås
10. Rakkestad
11. Lisleby
12. Tistedalen
13. Kråkerøy 2
14. Selbak

- Joda, det er mange som sier det står mellom oss to. Så da er det vel en grunn til det. Det er alltids noen andre lag som overrasker, men det er vel naturlig at det er vi to som trekkes frem, ja. På papiret har vi begge lag som kanskje burde vært en divisjon høyere, sier Sprint-Jeløy-trener Gard Kristiansen til norskfotball.com.

- Det er vel nærliggende å mene, ja, men jeg tror også Kvik Halden 2 og Drøbak-Frogn kan være med, sier Råde-leder Knut Erik Berg.

Råde-profiler

Herman Blystad, brødrene Fredrik og Andreas Wasenius, Jiress Suka Suka, Chinonso Agu, Netan Sansara, Julius Adaramola, Håvard Dalseth, Håvard Thun, Magnus Hart og Rino Falk Larsen er navn man forbinder med et annet nivå enn 4. divisjon, men denne gjengen er Råde-spillere på opprykksjakt.

- Joda, det er mange bra navn på Rosenborg også, men de vinner ikke hver helg de. Hadde det vært slik, hadde Fredrikstad rykket opp hvert år de siste ti årene. Det er ikke så enkelt. Men forskjellen nå er at vi har folk på trening. Alle de etablerte er her minst tre ganger i uken. Dette er gode fotballspillere som syns det er veldig moro å spille i Råde. De føler de utvikler seg og har det bra der de er. Med tre gode spillere ute, kan vi sette inn tre like gode. Det er en fordel for oss, sier Berg.

- Hvordan får dere slike profiler til Råde?

- Håvard Thun sier til alle som kommer hit at han håper de - som ham - ikke er her for å trappe ned, men for å satse. Han har også flere ansvarsoppgaver i klubben. Vi driver ekstremt bra til å være i 4. divisjon. Vi har GPS-vester, kamera på banen, fysiske trenere. Natan Sansara har 80 prosent stilling i klubben med ansvar for fotball etter skoletid pluss treneroppgaver.

I Julius Adaramola kan Råde ha 4. divisjons beste spiller. I treningskampen mot Lyn forrige helg, der Råde tidvis yppet seg mot overmakten, mistet han knapt ballen.

- Opprykk er vårt klare mål, men det blir tøft. Jeg tror ikke vi har råd til å tape en eneste kamp om vi skal rykke opp. Og vi har Sprint-Jeløy hjemme 10. oktober der vi kjører en happening hvor jeg forventer 1000 mennesker her. Men med kun 13 kamper kan mye skje. Borgen borte på en tung gressbane er krig. Ett tap i en sånn kamp kan bli avgjørende, sier Råde-lederen.

Feide over 3. divisjonslag

På Bellevue har Sprint-Jeløy store planer om å ødelegge for naboen i gamle Østfold fylke. Og treningskampresultatene er nok til å skremme alle på nivå fem. Sprint har regelrett feid over 3. divisjonslag som FUVO og Kråkerøy i sommer.

- Det har sett bra ut, ja, men dette er treningskamper. 13 seriekamper er også nytt. Tidligere har det vært fordel oss med full serie. Vi har det vært beste førstelaget i 4. divisjon de to siste sesongene, men nå er vi hvert fall kvitt både Sarpsborg 2 og FFK 2, sier trener Kristiansen.

- Spiller dere i landets beste 4. divisjon?

- Det er vanskelig å sammenligne slik, men jeg er ganske sikker på at den er blant de beste hvert fall. Det føler jeg meg ganske trygg på.

- Jeg vil tro at det er det. Nå kjenner jeg ikke så godt til alle andre avdelinger, men det er mange her som satser friskt pluss flere gode andrelag og store navn, supplerer Råde-sjef Berg.

Sju strake mot rivalen

36-7 i målforskjell på sju treningskamper gir selvtillit i Sprint-Jeløy-leiren. Øylaget er også først ut i 4. divisjon når de i kveld gjester Ås der Edvard Skagestad er tilbake etter et langt liv i toppfotballen.

Tre poeng der kan bli det første steget på veien mot en mulig seriefinale mot Råde i oktober.

- Råde jobber på en helt annen måte enn vi gjør. Vi satser på lokal forankring mens de har spillere fra både her og der. Mange bor i Oslo blant annet. Det har ikke vi, og vi håper og tror det er en styrke, sier Kristiansen.

- Vi har også slått dem i sju strake kamper. Det har vært jevnt, men vi har vunnet. Vi får håpe det skjer igjen, men de har vel aldri hatt et så sterkt lag på papiret før. Nå har også vi fått på plass en del bra spillere, så dette blir spennende!

PS! Vinneren av 4. divisjon Østfold rykker ikke direkte opp, men må gjennom kvalifisering mot avdelingsvinneren i Vestfold.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form