Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Steinkjer på trenerjakt: - I verste fall ikke på plass før til sommeren

Med drøye fem uker til seriestart mot Verdal står Steinkjer uten trener da svenske Mattias Nylund forlater den tradisjonsrike klubben et halvt år før planen.

Foto: Digitalsport

For under en måned siden utlyste Steinkjer jobben som hovedtrener for klubbens 3. divisjonslag for del to av sesongen da Mattias Nylund før jul hadde informert om at han reiser tilbake til familien i Sverige i sommerpausen.

Nå har det dukket opp en jobbmulighet i hjemlandet Nylund ønsker å ta. Dette har Steinkjer akseptert, og svensken har gjennomført sin siste arbeidsdag på Guldbergaunet og Steinkjer videregående skole.

-Jeg er veldig takknemlig for at klubben og skolen har gått med på dette, sier Nylund til Trønder-Avisa.

Trenerjakt

Det setter samtidig Steinkjer i en vanskelig situasjon med 39 dager igjen til seriestarten og lokaloppgjøret mot Verdal. Nylund tok farvel med spillerne mandag, ryddet ut av kontoret tirsdag og reiser nå til Sverige.

- Vi er veldig takknemlige for jobben Mattias har gjort. Han har satt varige spor i SFK etter seg og vi skal forsøke å bygge videre på det Mattias har gjort. Han har lagt lista for hva som skal til for å ha en bra klubbkultur, sier styreleder Hermod Fjeldsberg til Trønder-Avisa.

Nylund kunne ikke fått en mer problematisk start på trenerjobben i nordlige delen av Trøndelag da han ankom Steinkjer kun uker før pandemien rammet verden.

I den amputerte 2021-sesongen ble det et etterlengtet opprykket for den tradisjonsrike klubben, og i fjor berget SFK plassen på nivå med hele 13 poeng ned til Trygg/Lade under streken.

Midlertidig team

Mandag ble Steinkjer-troppen informert om at Kenneth Hoseth, Lasse Lassen, Paul Andersson og den gamle spisskjempen Jørn Holmen skal lede laget fremover til en permanent løsning er klar.

Da trenerjobben allerede var utlyst og ledig fra sommeren av, satt Steinkjer med en liste interesserte kandidater som er tenkt å kombinere stillingen i klubben med jobb på fotballinja på den videregående skolen i byen.

Å finne den rette løsningen kan likevel ta tid for sportslig leder Karl Morten Eek, med en fortid som spiller i blant annet Bodø/Glimt og Ranheim, som leder prosessen på Guldbergaunet.

- Vi står nå med en fin liste og skal ha noen møter for å se hvem vi skal gå for. Vi håper å ha på plass en løsning så fort som mulig, men i verste fall har vi ikke en ny hovedtrener på plass før til sommeren. Det avhenger litt av når den absolutt riktige personen kan starte, sier styreleder Fledsberg.

I stillingsutlysningen skriver SFK:

Steinkjer Fotballklubb er en kvalitetsklubb klubb med lang og stolt historie. Klubbens beste sportslige periode var på begynnelsen av 1960-tallet, da SFK tok sølv i Hovedserien, som den øverste divisjonen het da. Klubben hadde åtte spillere fra ulike landslag, og fotballinteressen i Steinkjer har siden den gang vært veldig stor.

SFK har i 2022 deltatt i seriene med lag på alle alderstrinn i begge kjønn og vi har gitt et godt idrettstilbud til ca. 400 spillere. Som flaggskip på seniorsiden; et damelag og et herrelag; begge i 3. divisjon. I Steinkjer har vi et fantastisk fotballanlegg med gressbaner, kunstgressbaner og innendørs fotballhall. Vegg i vegg ligger Steinkjer videregående skole med egen fotball-linje.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form