Lukk søk

Obosligaen

June 4, 2024

Start enig med amerikanske investorer: - Vi gleder oss til å bygge klubben sammen

Start har kommet seg over nedrykksstreken og presenterer tirsdag at klubben nå er enig med de amerikanske investorene om en avtale.

Foto: Digitalsport

- Avtalen løser klubbens utfordringer i forhold til negativ egenkapital og langsiktig finansiell stabilitet, sier styreleder Børre Fredriksen til klubbens hjemmeside.

Start har hatt utfordringer både og ikke minst utenfor banen lenge. To strake hjemmeseirer og ett poeng i Levanger sist gir håp sportslig og sender laget opp på kvalifisering foran Sandnes Ulf og Aalesund.

Og minst like viktig for klubbens fremtid er det at man nå har kommet til enighet med de amerikanske investorene.

Pressekonferanse

Dialogen mellom sørlendingene og har vært kjent lenge og ble intensivert etter klubbens årsmøte i mars. Tirsdag kalles det inn til pressekonferanse på Sparebanken Sør Arena.

Start-styret vil der fortelle at partene nå har kommet til enighet om en såkalt «dual model-avtale» ut fra NFFs retningslinjer.

- Vi er enige om strategier som sikrer at spillerutvikling i akademiet og samhandling med fotballklubber på Sørlandet prioriteres. Vi gleder oss til å bygge klubben sammen stein på stein, sier Fredriksen i en pressemelding.

Start opplyser videre at avtalen blant annet dekker negativ egenkapital og likviditet og nå sikrer klubben økonomisk stabilitet.

40 millioner

Videre rapporteres det om at det investeres 40 millioner i samarbeidsperioden og Start presiserer at klubben beholder kontrollen over de sportslige beslutningene.

Azar Karadas kom inn som Start-trener denne vinteren etter en 2023-sesongen som ble avsluttet brått da klubbens kvalifiseringskamp mot Bryne måtte avlyses og gjestene ble tilkjent seieren.

Karadas innledet våren med sju kamper uten seier før det endelig løsnet med 4-3-seier over Egersund. Start dro poengløse hjem fra Melløs før Sogndal ble slått på overtid.

Sist runde endte det 1-1 borte mot Levanger etter at hjemmelaget utlignet på overtid mot Starts ti menn. Nå venter Lyn, en annen gammel storhet i norsk fotball, i Kristiansand søndag.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form