Lukk søk

Lavere divisjoner

November 23, 2023

Stålinho tar over 3. divisjonsklubb: - Et steg videre på trenerveien

Onsdag kveld fikk Madla-spillerne hilse på mannen som skal lede laget i 2024: Ståle Stålinho Sæthre.

Foto: Digitalsport

Forsvarsspilleren har hele veien vært tydelig på at han har ambisjoner som trener og poengterte dette igjen da han la opp allerede som 29-åring etter en lang karriere på høyt nivå.

Etter å ha jobbet i Sandnes Ulfs breddeavdeling det siste året, noe han også skal fortsette med, ble Sæthre onsdag presentert som ny Madla-trener.

- Prosessen har pågått en stund og Madla har hatt sine kandidater. Madla blir en fin erfaring for meg og et steg videre på trenerveien, sier Sæthre til Sandnesposten.

La opp tidlig

30-åringen fra Bergen la opp etter 2022-sesongen, men har likevel vært på banen i fire kamper for Sandnes Ulf-rekruttene i år.

Han var innom flere klubber i Oslo-området og spilte 2012-sesongen i Stabæk før det ble Asker og senere retur til hjembyen og Fyllingsdalen. Sæthre fortsatte rundreisen med spill i Førde og Lysekloster før han virkelig slo gjennom i Nest-Sotra.

Foran 2018-sesongen ble det overgang til Aalesund og senere spill i Sandnes Ulf krydret med et proffopphold i finske HIFK.

Da han la opp fortalte Sæthre at han helt siden NTG-dagene hadde hatt en plan om å bli trener på toppnivå. Nå starter han seniorkarrieren hos Madla.

Berget plassen

Madla IL holder til i bydelen med samme navn i Stavanger og har nettopp gjennomført en nervepirrende sesong i 3. divisjon.

Laget havnet for alvor i trøbbel da de tapte 2-1 hjemme mot Loddefjord i bunnkampen i nest siste serierunde, men berget plassen en uke senere med 2-1-seier borte mot Bremnes samtidig som Fyllingsdalen avga poeng mot Viking 2.

I midten av oktober søkte Madla etter ny hovedtrener og skrev da at de er Rogalands største fotballklubb med hele 1200 aktive medlemmer.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form