Lukk søk

PostNord-ligaen

October 1, 2023

Stadionåpning i Horten: - Siklet på de nye garderobene og tribunene i seks måneder

Ordføreren, 1182 tilskuere, Ørn Horten og Lyn var lørdag på plass for den offisielle åpningen av nye Lystlunden stadion.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva, Ørn Horten

- Nå har vi siklet på de nye garderobene og tribunene i seks måneder, sier Ørn Horten-veteran Arnar Førsund til klubbens Facebook-side.

Gratis inngang og besøk fra Lyn fylte Lystlunden lørdag der ordføreren sto for den offisielle åpningen, 2. divisjonskampen var hovedingrediensen og kvelden ble avsluttet med etterfest på KroaVår i byen.

Opprustningen av det tradisjonsrike anlegget i Horten har tatt tid, men nå er alt klart.

Det var hele 1182 tilskuere på plass for å få med seg. men hverken hjemmefansen eller de tilreisende fra Oslo fikk scoringer å juble for da matchen endte 0-0.

Fulle tribuner

Med strålende høstvær og solskinn passerte Ørn firesifret antall tilskuere mot Lyn - det er tall man ikke er bortskjemte med i distriktet der Sandefjord Fotball dominerer og Eik Tønsberg ønsker Ørns posisjon.

- Ifølge kommunen er det plass til 950 tilskuere totalt (inkludert ca 150 ståplasser) i Lystlunden nå, melder Ørn Horten på sin hjemmeside.

Med andre ord presset enda flere seg sammen for å få med seg de 90 minuttene lørdag.

0-0 betyr at både Lyn og Egersund nå står med 46 poeng foran de seks siste kampene. Ørn Horten på åttendeplass har fem poeng ned til lagene under streken.

Ørns medieavdeling forsøkte seg også på en såkalt limerick i oppladningen til stadionåpningen:

På lørdagen må du ikke være sen
Det er bare plass til 951
800 får sitteplass på tribunen
Resten? ja de må nesten finne seg i å stå
Vi sees på gratis-kamp i Lystlunden

Strømproduksjon

I Lystlunden idrettspark sentralt i Horten finner du blant annet hovedbanen, ytterligere en kunstgressbane, gressbane, treningsfelt, Hortenshallen, basketbane, beachvolleyball-bane og Ørnhuset.

Sistnevnte annonserte nylig at de kommer til å redusere strømutgiftene gjennom fornybar energi og solceller på taket.

- Ørn Horten fikk tildelt 174.000 kroner fra fylkeskommunen, og nå er solcellene på plass og strømproduksjonen er i gang, melder Ørn på sin hjemmeside.

- Det jobbes med utvidelse av anlegget og det er søknad er inne for installering av 36 paneler som vil øke produksjonen med 14,76kWp.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form