Lukk søk

PostNord-ligaen

December 28, 2023

«Spleis-spissen» klar for Arendal: - På toppen av min liste

George Gibson fikk fart på karrieren igjen etter en Spleis-aksjon på Gjøvik - nå er han klar for hardtsatsende Arendal Fotball.

Foto: Digitalsport

10 mål på 13 kamper for Gjøvik-Lyn ble lagt merke til i Fotball-Norge.

Kongsvinger-trener Vegard Hansen innrømmet at de hadde spissen på blokka i høst og 23-åringen viste seg frem på Raufoss-trening før han endte opp med å signere for Arendal Fotball.

Vegard Hansen tok dermed med seg Gibson-interessen sørover til sin nye arbeidsgiver som rett før jul også sikret seg de tidligere KIL-spillerne Andreas Smedplass og Mikael Harbosen Haga.

- Han var på toppen av min liste over potensielle spisser som jeg ønsket å hente til Arendal. Han var nylig på prøvespill i Raufoss og gjorde et godt inntrykk der. Men så nølte Raufoss litt med å sikre seg signaturen og da kom vi inn og tok en rask beslutning, sier Hansen til Arendals hjemmeside om Gibson-signeringen.

«Spleis-spissen»

Gibson spilte ikke en eneste kamp i Norge i 2022, men ble snappet opp av Gjøvik-Lyn i vår da klubben slet med skader.

Da økonomien i utgangspunktet ikke tillot forsterkninger, ble signeringen først mulig etter en innsamlingsaksjonen hos spleis.no signert av «El capitan Dag Alexander Olsen» - klubbens rutinerte profil.

Over 40.000 kroner kom inn og ble et solid bidrag til at Gibson signerte en avtale ut sesongen med 2. divisjonsklubben.

Ifølge Oppland Arbeiderblad auksjonerte Olsen selv bort to signerte Tottenham-drakter fra sin tid i storklubben som bidro med 23.000 kroner til spiss-signeringen.

På Kypros

Selv om Gibson fortsatt bare er 23 år, har han rukket å spille på øverste nivå for Sandefjord, vært innom Øygarden FK, Florø og Kypros før han nå endte på Gjøvik.

10 mål på 13 kamper er imponerende, også med tanke på at Gibson en periode i høst var ute med skade etter å ha tråkket på en ball som lå utenfor banen. Han var tilbake i det meget viktige bunnoppgjøret mot Bærum i november der han kom inn fra benken og scoret.

- Nå må vi holde ham skadefri og gi ham tillit. Da tror jeg han vil slå gjennom hos oss, fordi han har både vilje, talent og ambisjoner. Det er en veldig fin type vi nå har sikret oss, sier Vegard Hansen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form