Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

«Spleis-spissen» åpnet med dobbel: - Fy flate, for en spiller

George Gibson ble utfallet av Spleis-aksjonen i Gjøvik-Lyn. Spissen debuterte med to mål i cupen onsdag og får seriedebuten i rødt lørdag.

Foto: Digitalsport

- På en av treningene kom ti spillere bort til meg og ga beskjed om at den spilleren måtte vi signere. Fy flate, for en spiller, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til Oppland Arbeiderblad.

Spilleren den tidligere frispark-kongen snakker om er George Gibson. Selv om han fortsatt bare er 22 år har han rukket å spille på øverste nivå for Sandefjord, vært innom Øygarden FK, Florø og Kypros før han nå endte på Gjøvik.

Ting har gått fort den siste tiden, og onsdag ble Gibson kastet inn fra start i cupkampen mot Elverum. Allerede etter ni minutter (!) hadde nykommeren markert seg med to scoringer i 5-1-seieren!

Spleis

«Vi i SK Gjøvik-Lyn har hatt endel uflaks med skader denne sesongen å trenger en god spiss på plass (vi har en på blokka) klubben har ikke økonomi til å hente en spiller til uten hjelp. Så på vegne av meg selv, spillerne og trener teamet håper jeg noen av dere kan hjelpe oss med litt støtte til nettopp dette, slik at vi bedre kan nå våres mål for 2023».

Slik lød innsalget under innsamlingsaksjonen hos spleis.no signert av «El capitan Dag Alexander Olsen» - klubbens rutinerte profil. Med en skadeplaget topp og anstrengt økonomi, tok Olsen grep.

Over 40.000 kroner kom inn og ble et solid bidrag til at Gibson signerte en avtale ut sesongen med 2. divisjonsklubben.

Foto med tillatelse: Jonny Isaksen

Ifølge Oppland Arbeiderblad auksjonerte Olsen også bort to signerte Tottenham-drakter fra sin tid i storklubben som bidro med 23.000 kroner til spiss-signeringen.

- Han har rett og slett rå «power». Dette er en spiller som vil gi oss den kraften helt foran som vi trenger for å snu en litt tung start på sesongen, sier Olsen om Gibson.

Seriedebut lørdag

Det skal mye til at ikke Gibsons første mål i Gjøvik-Lyn-drakten også blir hans enkleste. Etter et skudd i stolpen trillet ballen rolig mot 22-åringen som med et åpent og gapende mål foran seg ikke kunne unngå å score.

Ni minutter ut i Elverum-matchen kom nummer to da spissen løp seg fri og kontant styrte Ryan Lee Nelsons gode pasning i hjørnet.

Cupdebuten ble en enorm suksess - lørdag spiller Gibson sin første seriekamp for Gjøvik-Lyn borte mot Ullern i Oslo. Hjemmelaget ligger nest sist med kun ett poeng og røk også på et stortap mot Frigg i cupen onsdag.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form