Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Spilte med brudd i foten: - Det tåler en gammel mann

Adem Güven er ferdigspilt for i år og tar rollen som motivator når Kongsvinger tirsdag kveld håper å forlenge sesongen med minst fem dager.

Foto: Digitalsport

KFUM Oslo har etablert seg som et topplag i Obos-ligaen og er nok en gang klare for en avgjørende kvalifiseringskamp mens Kongsvinger kan rykke opp for andre år på rad.

Eirik Mæland, som uansett forlater KIL etter denne sesongen, ledet laget opp fra 2. divisjon på suverent vis forrige sesong og kan ha sin siste dag på jobben med gjengen tirsdag kveld.

På Intility Arena må han klare seg uten veteranspissen Adem Güven som allerede kan ta vinterferie etter å ha pådratt seg et brudd i foten underveis i kampen mot Sandnes Ulf før helgen.

- Jeg er ferdig for sesongen så får vi se hva som skjer videre, sier 37-åringen til KILs hjemmeside foran duellen der det tapende laget er ferdigspilt for i år.

Spilte med brudd

Güven blir likevel med bussen til Oslo tirsdag og tar jobben som rutinerte motivator i garderoben for mannskapet som har levert strålende form i siste del av sesongen.

- Jeg skal gjøre det jeg kan for å bidra. Mot Ulf sist var vi tilbake der vi var tidligere i år, og klarer vi å fortsette den trenden med å være kompakte og ha samme innsatsvilje tror jeg dette blir bra, sier Güven.

Veteranspissen ble trolig snytt for straffe i første omgang mot Sandnes Ulf torsdag da han ble taklet i skuddøyeblikket, men det var etter en smell i en annen duell han kjente smerter i foten.

Likevel tok det hele 20 minutter før han ble byttet ut med det som senere skulle vise seg å være et brudd.

- Det tåler en gammel mann. Du har adrenalin i kroppen der og da, men det gjorde vondt senere på dagen. Synd, men sånn er det, sier Güven.

Start borte

Kvalifiseringen om den siste ledige plassen på øverste nivå i 2023 fungerer slik:

Kongsvinger innledet med å slå Sandnes Ulf 1-0 på bortebane forrige torsdag og sikret seg dermed bortekamp mot fjerdeplasserte KFUM Oslo tirsdag kveld.

Seierherren fra Intility Arena reiser så til Kristiansand for å møte Obos-treeren Start søndag 13. november.

Kun tre dager senere er de klart for første duell mellom vinneren av Obos-kvalifiseringen og laget som ender som nummer 14 i Eliteserien (Sandefjord eller KBK). 19. november er datoen for returkampen som avslutter dramaet.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form