Lukk søk

Eliteserien

October 1, 2021

Spår rask trener-exit i Eliteserien: - Over uten poeng denne uken

Ja, det er lenge igjen av sesongen, men fotballekspert Joacim Jonsson mener ikke bare én, men to trenere i Eliteserien kan være uten jobb i løpet av kort tid.

Det holder å se på tabellen eller å ha kikket innom Eurosports fotballsending mandag kveld for å vite at den ene av de to er Kåre Ingebrigtsen.

Brann står med fem strake tap etter nederlaget mot Bodø/Glimt, og selv om kampprogrammet har vært brutalt og mer overkommelige oppgaver venter, lyser smultringen på tabellen mot fotballgale Bergen.

- Dette er en skjebneuke for Kåre. Kampen mot Stabæk i kveld og Strømsgodset på søndag. Du hørte det også på Vibeke Johannesen da hun ble intervjuet på bryggen mandag; det var ingen fredning av av treneren. Det trengs resultater, sier fotballekspert Joacim Jonsson.

- Hva trenger han denne uken? 1 poeng? 3 poeng?

- Det er over uten poeng denne uken, men det kan holde med ett poeng, ja. Hvis de også viser fremgang. Jeg har vanskelig for å se noen overlever en slik jobb i Bergen med sju strake tap - selv om de skulle ha spillemessig fremgang. Da er det good bye. Sånn er fotballens mekanismer, sier Jonsson.

Fem strake tap

Viking, Vålerenga, Molde, Rosenborg og Bodø/Glimt innbyr ikke til noen drømmestart på sesongen. Men fakta er at kun ett lag har berget plassen etter å ha åpnet like svakt som Brann - det skjedde så sent som i fjor da Sarpsborg reiste seg og sanket sammen 32 poeng.

- Blir det sju strake tap... Da har de spilt en fjerdedel asongen. Det tror jeg blir for tøft å snu, sier Jonsson.

«Å sparke Kåre Ingebrigtsen er feil. Men Brann kan ikke tape evig, heller» skrev Anders Pamer i Bergens Tidende etter Glimt-tapet.

- Klarer vi å gjøre det samme mot Stabæk på torsdag og i de kommende kampene, så kan jeg ikke skjønne noe annet enn at det vil bli poeng til slutt. Vi må bare tørre å stå i det, og ha troen på det vi holder på med, sa Ingebrigtsen selv til BA etter tap nummer fem på rad.

Ser man på listen over hvilke trenere som ligger dårlig an blant bookmakerne, er Bjørn Petter Ingebretsen på topp med 3 i odds. Du får fire gange pengene om Kåre Ingebrigtsen er førstemann som mister jobben, mens LSKs Geir Bakke følger som nummer tre på oversikten du kan se nederst i saken.

Overrasker

At «BP» gir lavest odds foran torsdagens runde i Eliteserien, overrasker Jonsson.

- Om man ser på de to siste kampene har Strømsgodset vært gode. Der tror jeg ikke det skjer noe nå. Godset har nærmest sjokkert, sier svensken.

En landsmann han derimot mener sitter nesten litt utrygt som Ingebrigtsen er Sarpsborgs Mikael Stahre. Han jobbet seg ut av samme situasjon som Brann er i nå forrige sesong, men sarpingene står med hele 12 strake kamper uten seier på øverste nivå.

- Jeg tror han sitter ganske løst. 12 strake uten seier er én ting, men Sarpsborg satser også ganske hardt. Det går litt under radaren, men de er en topp seks-klubb når det kommer til budsjett. Og de er ikke i nærheten om man ser på forutsetninger og forventninger. De har penger, de har investert og satser med en stor tropp, sier Jonsson og fortsetter:

- Sarpsborg spiller også en fotball som er ganske kjedelig å se på. Det syns publikum også, og nå er det litt trøkk og håp i byen. Kåre er klart mest presset, men Stahre er like klar på andreplass for meg. Han tåler ikke mange flere dårlige prestasjoner, mener Jonsson.

- Hva med Geir Bakke? Og Sandefjords trenerduo?

- Bakke har en lang kontrakt og tok dem opp i fjor. De startet dårlig også da, og det kan være en fordel for ham nå. Han sitter trygt, men er selvsagt avhengig av resultater som alle andre. I Sandefjord er det ingen forventninger, ingen trøkk og begrenset interesse. Jeg tror de tåler både tre, fire og fem tap. I tillegg har åpningen til Sandefjord vært ganske bra.

Foto: Digitalsport

Foto: Digitalsport

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form