Lukk søk

PostNord-ligaen

January 6, 2022

Spår Hødd-dobbel i kvalifiseringen: - Tror vi er favoritter

Få har bedre forutsetninger for å mene noe om styrkeforholdet mellom Hødd og Arendal enn Peder Nervseen. Han tror Ulsteinvik-klubben vinner begge kvalifiseringskampene.

Foto: Digitalsport

- Jeg tror Hødd er favoritter. Mitt tips er at vi tar to knepne seirer både på hjemme- og bortebane, sier Elverum-gutten til Arendals hjemmeside.

Men selv om han kjenner lagene godt, er han ikke særlig nøytral. Etter et opphold på Færøyene spilte han 2020-sesongen for Arendal før han i år har vært sentral i Hødd solide defensiv.

Lørdag møtes to hardtsatsende PostNord-ligaklubbene til første duell om retten til å møte lag nummer 14 i Obos-ligaen for å kjempe om den siste plassen på nest øverste nivå i 2022.

- Jeg har funnet meg godt til rette i Hødd og Ulsteinvik, på samme måte som jeg trivdes i Arendal. Jeg er fornøyd med utviklingen, både personlig og fotballmessig, sier Nersveen.

Håpet på Egersund

Kun to tap, 67 mål, kun 18 baklengs og 60 poeng ville i mange tilfeller holdt til opprykk for Hødd, men Kongsvinger var for suverene. Arendal stoppet på 48 poeng i avdeling 2.

Frem til kun for få uker siden så det ut til at Skeid eller Egersund skulle bli Hødds motstander i kvalifisering, men Oslo-klubben stakk av med opprykket og EIK kollapset. Bare på de tre siste ukene, hentet Arendal inn ni poeng på konkurrenten.

Nødestøtet kom foran over 1300 tilskuere i sommerbyen i sør sist helg der Arendal måtte vinne med minst to mål og slo til med 5-2-seier.

- Arendal har vist god fremgang i det siste, mens Egersund hadde motsatt utvikling. Derfor hadde sannsynligvis Egersund vært en enklere motstander for oss, mener Nersveen.

2000 tilskuere?

Det snakkes om opp mot 2000 tilskuere på Høddvoll lørdag, og trolig kan noe av det samme komme på returkampen på Sørlandet lørdag 27. november.

Nersveen peker på Hødds sterke defensiv som et av hovedargumentene for at de blå blir laget som ender på 14. plass i Obos-ligaen.

- Jeg begynte sesongen som sentral midtbanespiller, men ønsket selv å prøve meg som midtstopper. Så den siste halvdelen har jeg spilt der. Siden vi har sluppet inn lite mål, føler jeg jo det har vært vellykket.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form