Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Smitte, naboseier og storkamp: - Det har vært en hektisk start

Det har vært noen innholdsrike åpningsuker på sesongen for 3. divisjonsnykommer Årdal FK som onsdag ber spillerne fri fra jobb for å møte Lyn i Oslo.

Foto med tillatelse: Elin Hæreid

Serieåpningen mot Lyn skulle markere comebacket for breddefotballen i Årdal, men kampen måtte utsettes da et smitteutbrudd i området også nådde spillertroppen.

Etter en ufrivillig pause ble det tre poeng mot naboen Sogndal 2 i helgen for det nedrykkstippede laget. Og nå venter allerede onsdag venter Lyn i Oslo.

- Jeg syns det ser ganske greit ut hos oss. Vi fikk en god opplevelse i helgen selv om det var ikke var så mye finspill, men bra innsats og struktur slik vi håpet. Det gjør godt med tre poeng med en gang i en serie der ikke så mange har tippet oss i toppen for å si det sånn, sier Morten Brandsdal til norskfotball.com.

Den gamle spisslegenden leder Årdal sammen med en annen gammel storscorer - Ole Gunnar Hunderi. Rett før seriestart fikk de to positive koronatilfeller å håndtere i troppen.

- Det ble en ufrivillig pause grunnet covid-19, men det er noe vi har ventet litt på. Det måtte jo dukke opp her også. Men vi har kommet oss greit gjennom det selv om det det har vært en hektisk start, sier Brandsdal.

Buss til Oslo

Jacob Bergset, som scoret begge målene i 2-0-seieren over Sogndal 2 i helgen, og lagkompisene må tilbringe det meste av onsdagen og natt til torsdag i buss for den utsatte kampen mot Lyn i Oslo.

- Vi er kun arbeidsfolk og studenter der mange i tillegg jobber skift. Da blir sånt litt trøblete når hele dagen og halve natten går med, men vi har god erfaring med å måtte sy sammen tropper så vi er vel blitt en av de beste i Norge på det der. Vi har tilnærmet full tropp mot Lyn, sier Brandsdal.

- Er det litt ekstra stas for Årdal å møte Lyn?

- Det klinger nok bedre for oss i støtteapparatet enn hos spillerne. Det er nok ikke så mange av dem som husker at Lyn var gode, men vi får jo med oss at de har hentet inn en del penger og noen nye spillere her og der. Nå er det også lenge siden vi har spilt i Oslo så det hadde vært stas å ta poeng der. Det blir en kjekk opplevelse selv om vi sjelden er favoritter på bortebane. Det er vel ikke noe unntak på onsdag.

Ny keeper

Geografien og økonomien setter sine begrensninger når Årdal skal fylle opp troppen, men keeper Marcus Dyngeland er hentet på lån fra Strømmen. Et par importer som kom i fjor forsvant underveis i pandemien.

- Det er mest årdøler som liker å trene og som er gode fotballspillere. Vi lager gode fotballspillere her inne og, sier Brandsdal og smiler.

Årdal FK er et resultat av et samarbeid mellom tradisjonsrike Jotun og naboen Årdalstangen. I Øvre Årdal har laget med de helrøde draktene som mål å spille i 3. divisjon også i 2022.

- Hvis jeg hadde sittet på en stol på Østlandet hadde jeg nok tippet oss ned jeg også, men vi skal bite fra oss vi. Ingen av disse lagene som er tippet over oss skal spille i Europa i år. Det er en grunn til at de er i 3. divisjon, så det har skjedd større under enn at vi tar noen poeng der. Planen er at dette skal holde til ny kontrakt. Og det er en god plan det, sier Årdal-sjefen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form