Lukk søk

Lavere divisjoner

November 3, 2023

Slettet 43 år gamle rekord før seriefinalen: - Litt underdogs

Målkongene fra Sola eller jærbuene fra Rosseland? I kveld skal opprykksplassen i 4. divisjonsavdelingen i Rogaland avgjøres.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

- Gratis pølser, vafler og is så lenge vi har, varsler Sola foran seriefinalen mot Rosseland.

To runder gjenstår, men utfallet av kveldens kamp vil langt på vei avgjøre opprykket i 4. divisjon avdeling 1 i Rogaland. Med 11 (!) strake seirer topper Rosseland ett poeng foran Sola.

- Dette er en av de største fotballoppgjørene i år, da guttene kjemper om opprykking til 3. divisjon - og denne kamp er altavgjørende, melder Sola i sin invitasjon til oppgjøret som også er såkalt kronekamp med gratis inngang.

Rekordlaget

Mens Sola har scoret hele 121 mål så langt denne sesongen, tredje mest i i de fem øverste divisjonene, kommer Rosseland til kampen med 11 strake seirer.

- Vi reiser til Sola som litt underdogs, og det passer oss fint. Sola har alt å vinne, mens vi bare skal gjøre det vi alltid prøver på, spille en god kamp og prøve å vinne, sier Rosseland-spiller Sondre Svalestad Hovland til Jærbladet.

Med Sola-seier fredag kveld leder fjorårets 3. divisjonslag lede tabellen foran den siste runden mens Rosseland beholder teten med ett eller tre poeng.

Rosseland, klubben der Alfie Haaland avsluttet sin aktive karriere, avslutter hjemme mot Vardeneset mens Sola avslutter med en tøff bortekamp mot tabelltreer Varhaug.

Serielederen fra Jæren har vunnet 11 strake kamper og med det slettet en 43 år gammel klubbrekord. Med nummer 12, er opprykket i boks.

Målkonge-oversikten i de fem øverste divisjonene:

Råde 135

Drøbak-Frogn 122

Sola 121

Årdal FK 119

Haugesund 2 115

Åssiden 113

Eidsvold Turn 109

Fjøra 109

Harstad 108

Kongsvinger 2 107

Askøy 106

Flint 101

Frigg 98

Rosseland 98

Vigør 97

Hallingdal 97

Herd 96

Åsane 2 94

FC Oslo 92

Bossekop 91

Trygg/Lade 90

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form