Lukk søk

PostNord-ligaen

June 17, 2024

Skovdahl erstattet av assistenten: - De beste resultater i klubbens historie

Tidligere Ole Gunnar Solskjær-assistent Rene Skovdahl forlater Brattvåg etter å ha ledet klubben til historiske gode resultater.

Foto: norskfotball.com

Nylig la Brattvåg ut en kort pressemelding på sin hjemmeside signert Skovdahl og styreleder Roger Grytten der det fremkom at dansken fratrer sin stilling som hovedtrener.

I den samme pressemeldingen heter det at Skovdahl ikke ønsket å fortsette i klubben når kontrakten utløpet ved årsskiftet.

- Gitt beslutningen har Brattvåg valgt å tilby Thomas Pedersen, nåværende assistenttrener, hovedansvaret ut året, hvilket han har takket ja til, skriver Brattvåg.

Pedersen ledet 2. divisjonslaget for første gang søndag der laget ledet 2-0, men til slutt tapte 4-3 borte mot Lysekloster.

Ingen kommentarer

Skovdahl takket for seg som hovedtrener og forlot klubben før helgen. Det presiseres også at partene har ingen kommentar utover pressemeldingen.

- Rene ønsker å takke alle de fantastiske menneskene i og rundt klubben som har gjort en stor innsats. Rene og klubben er veldig stolte og fornøyde med det vi har fått til ift utvikling av lokale spillere og i løpet av disse 5,5 årene har vi oppnådd de beste resultater i klubbens historie, skriver Brattvåg.

Skovdahl er sønn av Brøndby-legenden Ebbe og har tidligere jobbet under blant annet Ole Gunnar Solskjær i Molde der det ble både serie- og cupgull. Dansken ble også med da Solskjær ble hentet til Cardiff.

Han har også jobbet under Renè Meulensteen i Maccaibi Haifa og vært ansatt i den indiske Premier League-klubben Kerala Blasters.

Fem og et halvt år

1. januar 2019 hadde Skovdahl sin første dag på jobben som Brattvåg-trener. Den ambisiøse klubben fra det lille tettstedet utenfor Ålesund endte sesongen på niendeplass i sin 2. divisjonsavdeling foran Bryne.

I den spesielle 2020-sesongen endte Brattvåg på en historisk sjetteplass. Bygda med rundt 2500 innbyggere hadde plutselig et av landets 44 beste fotballag!

Dansken forlenget kontrakten og fikk Brattvåg opp som nummer 5 i 2021. I 2022 ble det niendeplass og kun en helt enorm høst sikret ny kontrakt i fjor.

- Først av alt skal det være moro for publikum å se Brattvåg spille kamp. Samtidig skal vi ha en resultatorientert tilnærming til det hele der tre poeng er det som teller i enden. Jeg er ikke så opptatt av sexy fotball med 27 trekk før ballen ligger i målet. Det hjelper lite om motstanderen kontrer inn tre mål på oss, har Skovdahl tidligere uttalt til norskfotball.com.

Etter helgens tap borte mot Lysekloster ligger Brattvåg på niendeplass i sin 2. divisjonsavdeling med to poeng ned til lagene under streken.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form