Lukk søk

Obosligaen

September 1, 2022

Skeid deler A-stallen: - Spillere vi må ta vare på og utvikle videre

Skeid hadde hele 33 spillere i troppen forrige sesong, men etter opprykket til Obos-ligaen deles stallen nå i to grupper.

Foto: norskfotball.com

Det forteller Skeid- trener Gard Holme etter helgens treningskamp mot KFUM Oslo i LSK-hallen.

Duellen mellom to av klubbene som skal kjempe om å være nest best i hovedstaden i 2022, bar preg av en rekke bytter halvveis.

- Vi spilte på en måte to kamper a 45 minutter siden vi byttet hele laget til pause. Vi må komme litt forsiktig i gang og passe på at vi kommer oss gjennom uten skader og slikt, sier Holme til Skeids Facebook-sider.

Deler troppen

I fjor var Skeid den eneste PostNord-ligaklubben i Norge med rekruttlag i 3. divisjon.

Trenerteamet valgte da å utvide A-troppen og lage en stor gruppe som sikret opprykk til Obos-ligaen og ny kontrakt på nivå fire. Nå deles gruppen igjen i to.

- Vi stilte ganske ungt etter pause nå. Der stilte vi 3. divisjonsgruppen vår. Der vi var 33 mann i fjor som het Skeids A-lag, er det nå litt mer delt i to grupper. Vi trener ofte samtidig, men litt mer adskilt etter hvert slik at vi får en egen treningsgruppe for 3. divisjon, forteller Holme.

Laget som spilte andre omgang mot KFUM Oslo besto av fjorårets Skeid-spillere samt enkelte nykommere som Ousmane Diallo Toure og Miran Kuci (Vålerenga) samt Andreas Haraldsen (Start).

- De hevdet seg ganske bra og skapte en del sjanser. Tempomessig slet de kanskje i enkelte faser av spillet, men de kommer til å gjøre det veldig bra i år tror jeg. Det er ganske utrolig at de ikke scoret mål, så dette var en god start for dem.

Mange smittede

Skeid jakter primært unge spillere til 3. divisjonsgruppen der Holme ønsker å gi sjansen til de som ikke når helt opp i toppfotballen på første forsøk, men som fortsatt har et stort potensial.

- I det store og hele er det en spillerutviklingsarena. I Oslo-fotballen er det flere talenter enn det er plass til på A-lagene til de fire toppklubbene. Det gror godt under toppen, det er spillere vi må ta vare på og utvikle videre. Det er mange sisteårs juniorer og førsteårs seniorer vi tror kan ta det steget. Det blir en spennende gruppe med unge, talentfulle spillere vi har stor tro på, sier Holme.

Som de fleste andre klubber har Skeid de siste ukene hatt en rekke smittetilfeller og vært rammet av fravær og også karantener.

- Store deler av troppen har vært gjennom covid i desember og januar. En del mens vi hadde ferie og andre etter vi startet opp. De er gradvis på vei tilbake nå. Så lenge det går bra med folk og ikke blir alvorlig syke er det nesten bra for oss at de har vært smittet nå før vi skal i gang med viktigere ting, forteller Skeid-treneren.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form