Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Sju lag uten baklengsmål: - Kunne ikke drømt om en bedre start

Sju klubber i de fire øverste divisjonene står fortsatt uten baklengsmål denne sesongen - i Tønsberg vinner Eik 4-0 i snitt så langt.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

De aller fleste lagene i de fire øverste divisjonene for menn er tre kamper inn i 2023-sesongen. Kun sju av dem har til gode å slippe inn mål.

Bodø/Glimt leder Eliteserien med ni poeng og 9-0 i målforskjell, Odd har fem poeng, men beskjedne 2-0 i målforskjell og i Obos-ligaen er det ikke overraskende ingen som har klart å tette igjen.

På nivå tre har Notodden scoret fire og sluppet inn null mål, men telemarkingene har kun spilt to kamper da flyet som skulle ta laget til Ålesund for å møte Brattvåg i runde to ble kansellert.

12-0

I 3. divisjon står Eik Tønsberg med 12-0, Fløya med 3-0 og trønderduoen Nardo og Byåsen, som er ventet å kjempe om opprykket fra avdeling 5, med henholdsvis 9-0 og 8-0.

Tromsø, Fredrikstad, Raufoss, Levanger, Lysekloster, Eidsvold Turn, Hønefoss, Nordstrand står alle med ett baklengsmål så langt.

- Vi kunne ikke drømt om en bedre start på sesongen enn dette, sier Eik Tønsberg-trener Kjetil Kristoffersen til Tønsbergs Blad.

Samarbeidsklubben åpnet med 5-0-seier borte mot nyopprykkede Åskollen før Start-rekruttene ble slått med samme sifre foran over 600 tilskuere i årets første hjemmekamp.

Tirsdag kveld sørget scoringer av Scott Philip Woods og Julius Alexander Myrbakk for 2-0-seier mot Fredrikstads andrelag i Østfold.

Keeper Tobias Midtlyng må også få en stor del av æren for at Eik står med smultring i protokollen så langt da han reddet straffesparket fra FFK-spiss Riki Alba.

Toppkamp

Norskfotball.com har tippet Eik Tønsberg på topp i 3. divisjon avdeling 4 denne sesongen med Odd-rekruttene som den største konkurrenten. Neete runde møtes de to til toppkamp i Tønsberg.

- Nå gjelder det å nullstille til neste kamp, sier trener Kristoffersen.

FK Eik Tønsberg 871, som klubben faktisk heter, ble til da FK Tønsberg la ned satsingen og slo seg sammen med tradisjonsrike Eik 1. nyttårsdag 2020.

Ambisjonene var å komme seg raskt opp i 2. divisjon, og det er igjen optimisme i byen med stor fotballinteresse selv om Eik har kuttet i budsjettet og måttet be kommunen om støtte denne vinteren.

Også Pors er ventet å kjempe i toppen av 3. divisjon avdeling 4. Telemarkingene har i likhet med Eik åpnet sesongen med ni poeng på tre kamper.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form