Lukk søk

Lavere divisjoner

April 4, 2023

Sju cupkamper å se frem til: NM-debut, skilsmisse og rivalisering

Lørdag og søndag spilles 72 kvalifiseringskamper i cupen - vi har kikket nærmere på noen av oppgjørene!

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Norild - Kirkenes

Lørdag klokken 12:00 møtes Norild fra Vadsø og Kirkenes i Finnmarkshallen. De to naboklubbene (?) møtes også i seriespillet som to av ti lag i 4. divisjonsavdelingen i landets nordligste fylke. Norild er inne i et generasjonsskifte og innledet vinteren med å kalle inn til infomøte med mål om å få på plass 20 unge spillere til årets tropp. Klubben ønsker å være tilbake i 3. divisjon i 2026. Kirkenes har brukt vinteren til blant annet å slå Nordlys 13-4 (!). De to matchene mellom disse lagene forrige sesong endte 1-1 og 3-3.

Vestfossen - Åssiden

Knalltøff Buskerud-duell mellom to av distriktets beste 4. divisjonslag. Bortekamp mot Vestfossen er ikke noe veldig mange gleder seg til, men lørdagens kamp spilles på Konnerud stadion og ikke Vestfossens beryktede gressbane. Det endte 3-3 da lagene møttes her forrige sesong. Vestfossen-trener Hichem Bekkaoui har 13 sesonger bak seg i klubben som spiller og leder nå en gruppe som gjerne ønsker seg tilbake til 3. divisjon. Det samme gjør Åssidens nye sjef Kenneth Karlsen. Drammenserne kommer fra 4-3-seier over Mjøndalen 2 mens Vestfossen ladet opp til cupkvalifisering i Tyrkia.

SIF/Hessa - Herd

Sunnmørsduell på Skarbøvik stadion - bedre kjent som «Siffen» - lørdag. SIF/Hessa er en sammenslåing av Skarbøvik IF og Hessa IL etter at de to naboene våren 2017 ble enige om at samarbeid var beste løsning. I fjor ble klubbens seniorer nummer fire i 4. divisjonsavdelingen som ble vunnet av nettopp Herd. SIF/Hessa ladet opp til Ålesund-duellen med 7-1-seier over Valder mens Herd kommer fra 3-0-seier over Blindheim i generalprøven. Karl Oskar Fjørtoft og Oddbjørn Lies Herd blir favoritter til å avansere her.

Mosjøen - Flatanger

Flatanger er en av klubbene som debuterte i cupen denne sesongen. Et Wikipedia-søk viser at tettstedet i Namdalen er en populær destinasjon for sportsklatring mens fotball vies lite oppmerksomhet hos nettstedet. Flatanger IL rykket opp fra 5. divisjon i 2021 og endte i fjor på niendeplass i 4. divisjon Trøndelag avdeling 1 heiet frem av Ultras Flatanger. I cupdebuten ble det ikke lokaloppgjøret i fylket, men tur nordover til Stålhallen for å møte det nyopprykkede 3. divisjonslaget Mosjøen. Lørdagens hjemmelag er kanskje mest kjent for å ha musikkyndlingene Marcus & Martinus i troppen.

Ørsta - Volda

Et naboskap og lokaloppgjør de fleste kjenner til og har hørt om. Ørsta og Volda har kjempet om å være best i distriktet i tiår gjennom en intens rivalisering, men nå har Volda kommet seg opp i 3. divisjon mens Ørsta i fjor endte på sjuendeplass på nivået under. Så er det noen som vil hevde at slike oppgjør lever sitt eget liv uavhengig av divisjonsstatus og tabellposisjon. Foreløpig er det nesten merkelig stille og rolig i sosiale medier og på klubbens hjemmesider, men vi antar dette tar seg kraftig opp frem mot avspark på Aurstad Arena lørdag klokken 16.

Hallingdal - Hønefoss

Så sent som i 2013 spilte Hønefoss på øverste nivå og slo blant annet Vålerenga på Ullevaal. Nedturen har vært voldsomt i pølsebyen og kan blant annet illustreres med at laget nå må ut i cupkvalifisering mot Hallingdal. Men det er mye som tyder på at HBK-leiren kan få en solid opptur i år med Gunnar Halle som ny sjef, sponsoravtale med AKA verdt ni millioner i året og en rekke nye signeringer. Sistemann inn portene er den tidligere Stabæk-profilen Tortol Lumanza. Cupduellen er flyttet fra Gol kunstgress til storhallen på Valdres og blir ekstra spesiell for keeper Johnas Ulshagen Jorde som nylig meldte overgang fra HFK til HBK.

Faaberg - Lillehammer

Naboene Faaberg og Lillehammer har en lang historikk både som rivaler og gode venner. Under slagordet «Toppfotball i vinterland» dannet Faaberg Fotball og LFK samarbeidsklubben FF Lillehammer foran 2000-sesongen. Satsingen holdt også på å ende med et opprykk til 1. divisjon før nedturen kom og partene ble enige om å skilles og hver for seg forsøke seg å bli best i distriktet. Med Lillehammer tilbake i 4. divisjon, er tittelen åpen foran cupduellen som spilles på Stampesletta selv om Faaberg er hjemmelag.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form