Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Sjekk den opprykksstriden: - Det er jo helt ekstremt!

Glem Obos-ligaen; Norsk Tipping-ligaen avdeling 3 er den nye kokos-ligaen i norsk fotball der kun tre poeng skiller fra 1. til 10. plass!

Foto: Digitalsport

- Det kan ikke bli jevnere. Det er jo helt ekstremt, sier MK-trener Frank Våge Skårdal.

Med kun seks serierunder igjen av sesongen, er Vindbjart serieledere i 3. divisjon avdeling 3 - ett poeng foran naboen MK. Men duoen fra sør må så absolutt kikke seg over skulderen og nedover på tabellen.

Sola, Viking 2, Start 2, Djerv 1919 og Staal Jørpeland kan alle være serieledere etter helgens runde. Også Åkra, som i tillegg har en kamp mindre spilt, forhåndsfavoritten Vidar og Express er kun én seier fra opprykksplass.

- Med en så kort sesong betyr hver kamp utrolig mye. Det fører til at mange lag spiller på det sikre og har veldig fokus på poengene. Da blir det tett og jevnt, sier Skårdal.

2x20 minutter spilletid

Mandalskameratene på andreplass har faktisk vunnet under halvparten av de syv seriekampene så langt. I en avdeling der alle slår alle kan seier eller tap være forskjellen på tabelltopp og nedrykksstrid.

- Jeg føler lagene er mer forsiktige enn ellers. Det blir nærmest en cupfinale hver eneste kamp og konsekvensene er store. Da tar man få sjanser. Da i tillegg ingen lag har skilt seg ut, blir det veldig jevnt. Over en lengre sesong er det alltid en lag som kommer inn i en flyt, vinner fem-seks kamper på rad og kanskje stikker av, men det skjer ikke her, sier MK-treneren.

Han irriterer seg fortsatt over 1-1-kampen mot bunnlaget Donn sist helg, der tre poeng ville betydd serieledelse, selv om utligningen kom først på overtid.

- De hadde kun fokus på å hale ut tiden. Det var sikkert 130 avbrudd i kampen med effektiv spilletid på under 2x20 minutter. De hadde lagt vekk alt de har fokusert på tidligere og tenkte kun på poeng. Sånn blir det når man er desperat etter å holde seg i divisjonen. Og det er en fair sak det.

Ny «cupfinale»

Mandalskameratene var en sjarmerende fargeklatt på nivå to tidlig på 2000-tallet og en periode også bedre enn storebror Start. Sørlendingene har siden vært helt nede i 4. divisjon før det snudde.

Det snakkes igjen om 2. divisjonsspill i Mandal Idrettspark, men treneren har det ikke travelt.

- Vi har ikke hatt fokus på opprykk nå. Vi har sagt vi skal være på øvre halvdel, utvikle unge spillere og spille attraktiv fotball med en snittalder på rundt 21 år. Men klart, når det er så jevnt blir vi litt irriterte når vi rotet bort muligheten til å innta tabelltoppen.

Bare denne serierunden er det fire «toppkamper» internt mellom topp 10-lagene som alle i teorien kan lede tabellen mandag. MK skal ut i en tøff bortekamp mot tabelltreer Sola.

- Det blir en ny cupfinale, det. Vinn eller forsvinn. Vi har ikke møtt så mange av topplagene fra Rogaland foreløpig, men ut fra det jeg har sett hittil har Vindbjart og MK spillemessig utmerket seg litt, sier Skårdal.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form