Lukk søk

Eliteserien

September 1, 2022

Sjekk den Glimt-rekken i Europa!

Siden 3-2-tapet for Legia Warszawa i fjor sommer, har Bodø/Glimt spilt 13 e-cupkamper på Aspmyra. Fasit? 13 seirer og 40-4 i målforskjell!

Foto: Digitalsport

Ja, det er faktisk sant.

Og triumfferden inkluderer møter med Roma (to ganger), AZ Alkmaar, Celtic og ikke minst Dinamo Zagreb i tirsdagens festaften der Glimt la grunnlaget for det som kan ende med en plass i Champions League-gruppespillet.

- Vi møter et smart og sterkt lag med masse erfaring. De setter tem­poet i kampen til deres fordel. Vår oppgave var å ikke bli distrahert eller fokusere på det, og vi får ikke helt det grepet som vi ønsket, sa trener Kjetil Knutsen til Avisa Nordland etter 1-0-seieren.

13 strake

Det er 13 måneder siden Bodø/Glimts aller første møte med Champions League-fotball. Det endte med 3-2-tap hjemme mot Legia Warszawa og etter returkampen i Polen endte nordlendingene i nyskapningen UEFA Europa Conference League.

Det skulle vise seg å bli starten på en Europa-rekke som ennå ikke har stoppet og som kan sende Glimt inn i fotballhimmelen både sportslig og økonomisk. Bare sjekk denne rekken.

Valur 3-0, Prishtina 2-0, Zalgiris Vilnius 1-0, Roma 6-1, Zorya Luhansk 3-1, CSKA Sofia 2-0, Celtic 2-0, AZ Alkmaar 2-1, Roma 2-1, KI Klaksvik 3-0, Linfield 8-0, Zalgiris Vilnius 5-0, Dinamo Zagreb 1-0.

40-4!

13 strake e-cupkamper på Aspmyra har alle endte med seier og totalt elleville 40-4 i målforskjell! Det er knapt til å tro for en liten klubb som de siste årene har solgt unna den ene toppspilleren etter den andre.

Den 13. og siste seieren betyr at Glimt nå kan være kun 90 minutter unna å bli det første norske laget i et Champions League-gruppespill siden Rosenborg kvalifiserte seg i 2007.

- Neste kamp blir nok en litt annen kamp for vår del. Nå har vi pub­li­kum med oss, men det har vi ikke neste onsdag. Sam­ti­dig har vi litt erfa­ring med å spille borte også, sier Knutsen.

Men det er ingen tvil om at det er hjemme på Aspmyra-kunstgresset Glimt har lagt grunnlaget for de imponerende Europa-prestasjonene.

- Vi har gode mulig­he­ter til å gå videre. Vi har vist at vi har noe her å gjøre, på tross av noen begre­de­lige bor­te­kam­per hittil, sier matchvinner Amahl Pellegrino.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form