Lukk søk

Eliteserien

May 21, 2021

Siste nytt foran seriestarten: Svak form, usikre stjerner og lokaloppgjør

138 dager etter forrige Eliteserie-kamp er dagen endelig her. Seriestart! Her får du alt du trenger å vite foran helgens fem kamper.

10 av 16 lag skal kjemp om årets første poeng søndag, mens Strømsgodset, Lillestrøm, Sarpsborg, Haugesund, Mjøndalen og Stabæk venter til fotballens (normalt) store festdag 16. mai.

Vi har ladet opp til seriestarten de siste to ukene med Davy Wathnes tabelltips der han spår en tøff sesong for Brann som denne helgen reiser til Stavanger for å møte et Viking-lag som er høyt opp etter Zlatko Tripic' hjemkomst.

Davy plasserer Molde på andreplass, og laget som har ladet opp med e-cupspill i vinter åpner med lokaloppgjør mot KBK - laget som røk hele 0-4 hjemme mot Aalesund i generalprøven. Hva med Bodø/Glimt? Fjorårets seriemester er svekket og tar imot Tromsø til nord-norsk duell i første match.

Sandefjord er tippet helt sist av Davy, og innleder sesongen i Skien. Søndagen avsluttes med skikkelig fotballsnacks i Oslo der Rosenborg gjester Vålerenga - laget Davy spår på gullplass i 2021. Velbekomme!

Molde - Kristiansund, søndag 18.00:

Heller ikke Molde klarte å gi Bodø/Glimt kamp om gullet forrige sesong, men det er et meget bra høyestenivå på de blå fra Aker stadion. Det viste de også i vintermåneder norske lag normalt sliter ved å slå ut tyske Hoffenheim og gi spanske Granada en tøff duell i Europa League. Molde har den bredeste troppen i hele Eliteserien, og den ble enda bredere denne uken da Erling Moe henter Magnus Retsius Grødem fra Sandnes Ulf. To seirer mot Obos-motstand og en sen utligning mot Bodø/Glimt er beholdningen de siste ukene. Det er langt bedre enn i Kristiansund som står med tre strake tap og 0-10 i målforskjell. Noe som gjør tallene enda mer bekymringsfulle er at to av tapene har kommet mot Ranheim og Aalesund fra nivå to. Hos Molde er Leke James borte, men David Fofana ser ut som et rått talent som kan bli attraksjon. Magnus Wolff Eikrem regnes som usikker, og det er selvsagt en nedtur for Molde om han må stå over lokaloppgjøret. Hvem skal score målene for KBK? Amahl Pellegrino er mildt sagt svært vanskelig å erstatte, men Torgil Gjertsen som en sen nykommer hjelper.

Bodø/Glimt - Tromsø, søndag 18.00:

26-3-1 over 100 scorede mål står fortsatt på beviset på den spinnville sesongen Bodø/Glimt leverte i fjor. Laget fikk flyten tidlig og så seg aldri tilbake. Hjemme på Aspmyra stoppet Glimt på 15 seirer av 15 mulige. Da skal vel hjemmekamp mot nyopprykkede Tromsø være grei skuring, eller? De to nord-norske «naboene» møttes her for kun tre uker siden med 1-1 som resultat. Siden den gang har Tromsø mistet viktige Simen Wangberg, og klubben lyktes heller ikke med å hente HamKam-unggutten Vetle Skjærvik som erstatter. Men TIL har matchet seg tøft i vinter - og imponert. 4-3-seieren på Intility Arena forrige helg var Vålerengas første nederlag i Oslo på over et år. Det er likevel Glimts solgte spillere som blir hovedargumentet for at Tromsø muligens kan få med seg noe her. Jens Petter Hauge forsvant underveis i fjor, Philip Zinckernagel spiller i Premier League til høsten og toppscorer Kasper Junker endte etter hvert opp i Japan. Victor Boniface er i Bodø, men skadet. Erik Botheim fikk aldri sjansen i RBK, men vil få både sjanser og målsjanser i Glimt. De andre nykommerne er klassiske Glimt-signeringer der han plukker mindre meritterte typer man mener passer inn i spillestilen. Ikke blir overrasket om flere av de slår til.

Viking - Brann, søndag 18.00:

Det har virkelig svingt i Stavanger den siste uken som toppet seg da Zlatko Tripic ble hentet hjem fra Tyrkia. Cupfinalehelten har en høy stjerne både i byen, klubben og i spillergruppen. Spiller han allerede søndag? Ikke hvis den ferske trenerduoen Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen fortsetter med det samme laget som feide over Haugesund i generalprøven. Der styrte Samuel Fridjónsson, som skal ha vært meget god i hele oppkjøringen, midten, Kevin Kabran var i form på kanten og på topp traff Veton Berisha der han skal to ganger. Viking er definitivt favoritter mot et Brann-lag som har trøblet voldsomt i oppkjøringen. 2-1-seieren mot Åsane sist tok muligens av noe press, men rapportene tyder på at storebror i byen leverte en svært så middels prestasjon. Nesten et helt lag er forsvunnet i Kåre Ingebrigtsens opprydding, og en av de nye fjesene er Moonga Simba som fikk komme til Norge nylig, men som må gjennom innreisekarantenen. Det er mye spenning knyttet til denne vestlandsduellen; har Viking noe på gang? Har Brann fått røsket opp i problemene og kan få en opptur? 

Odd - Sandefjord, søndag 18.00:

Jan Frode Nornes hadde en heldig hånd med Odd i sin første sesong som sjef, og kun en meget svak avslutning hindret medaljekamp i Skien. Nå må laget fra byen som er hardt rammet av smitte for tiden finne seg i å være storfavoritter i serieåpningen mot et lag som i fjor overrasket gang på gang og viste seg vanskelige å slå. Det endte også 0-0 da disse to lagene møttes på Skagerak Arena for tre uker siden. Odd har hentet Magnus Lekven hjem etter opphold i Danmark og Vålerenga, men det snakkes mest om Solomon Owusu som skal ha vært en gigant øktene denne vinteren og våren. Sandefjord virker vanskelig å spå foran åpningen. 35 poeng forrige sesong kun 13 tap på 30 kamper var imponerende. Nå er Marti Cifuentes byttet ut med ferske Andreas Tegström og Hans Erik Ødegaard. At Marc Vales sliter med en skade passer dårlig foran samarbeidsklubben som i tillegg til 0-0-kampen i Skien har ladet opp med stortap mot Mjøndalen, tap mot Strømsgodset og sist 1-1 mot Start. Odd med 8-2-5 hjemme i fjor og Sandefjord med 6-1-8 borte.

Vålerenga - Rosenborg, søndag 20.00:

Første serierunde, riktignok en amputert sådan, avsluttes med en skikkelig storkamp i Oslo mellom to lag som tippes å kjempe om medaljene. Vålerenga mot Rosenborg klinger godt selv om gjestene så definitivt har sett bedre ut før. Dag-Eilev Fagermo ledet VIF til bronse i sin første sesong i hovedstaden der laget gikk gjennom serien uten hjemmetap. Da bekymrer kanskje 3-4-nederlaget hjemme mot Tromsø i generalprøven på flere måter? Laget skaper mer enn nok sjanser og spiller underholdende angrepsfotball selv om Vidar Örn Kjartansson har bommet mye den siste måneden. Vålerenga-laget gir seg stort sett selv, men blir det plass til nykommer Tobias Christensen på midten? Han var blant lagets beste mot Tromsø for en uke siden. RBK-trener Åge Hareide ville ikke være med på at VIF har den beste elleveren i Eliteserien og mener den finnes i Trondheim. Laget tok fire greie seirer mot middels motstand i oppkjøringen før det ble 2-1-tap mot Ranheim da det skulle bygges ekstra selvtillit forrige søndag. Per Ciljan Skjelbred er ute med skade og spiller ikke. Nykommer Guillermo Molins er med i troppen.

Foto: Digitalsport

Molde - Kristiansund:

Norsk Tipping: 1.52 - 4.40 - 5.30

Coolbet.com: 1.55 - 4.55 - 6.05

Bodø/Glimt - Tromsø:

Norsk Tipping: 1.55 - 4.25 - 5.15

Coolbet.com: 1.68 - 4.10 - 5.25

Viking - Brann:

Norsk Tipping: 2.00 - 3.60 - 3.35

Coolbet.com: 2.01 - 3.86 - 3.65

Odd - Sandefjord:

Norsk Tipping: 1.65 - 3.90 - 4.70

Coolbet.com: 1.80 - 3.80 - 4.75

Vålerenga - Rosenborg

Norsk Tipping: 2.30 - 3.30 - 2.95

Coolbet.com: 2.40 - 3.65 - 2.95

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form