Lukk søk

Eliteserien

April 4, 2023

Sesongkortsalget tar av: - Interessen for norsk fotball er økende

Klubber som Rosenborg, Vålerenga, Brann og Bodø/Glimt opplever alle en voldsom økning i sesongkortsalget med med åtte uker igjen til seriestart.

Foto: Digitalsport

- Interessen for norsk fotball er økende. Vi har lag som markerer seg i europacupene og flere spillere som presterer på toppnivå i de største utenlandske ligaene. Dermed har både det norske publikum og europeiske klubber øynene på norsk fotball, sier Pål Breen, kommersiell leder i Norsk Toppfotball, i en pressemelding.

En rekke store overganger har sørget for verdifulle bidrag i norske klubbkasser. Også sesongkortsalget er en viktig inntektskilde for toppklubbene på vinterstid utenfor kampsesong.

Og med åtte uker til seriestart mandag, har de 16 klubbene på øverste nivå til sammen solgt over 46.000 sesongkort, melder NTF. Målet er å passere 55.000 før avspark 2. påskedag.

Fire store

Rosenborg, Vålerenga, fremadstormende Bodø/Glimt og Brann, som er tilbake etter en triumfferd på nivå to, står for nesten halvparten av det totale salget hittil med drøye 21.000 sesongkort.

De fire har alle allerede passert 2022-tallene selv om kalenderen viser midten av februar. Brann og Bodø/Glimt har solgt henholdsvis 5500 og 4400 sesongkort - en økning på rundt 30 prosent, melder NTF.

- 4503 solgte sesongkort (inkludert BM) hittil og vi forventer å passere 5000 før seriestart! Støtt din lokale lag og bli med på festen når det hele sparkes i gang 10. april, skrev Vålerengas salgs- og markedssjef Mehran Amundsen-Ansari på Twitter før helgen.

Også i Drammen merker Strømsgodset økt interesse foran 2023-sesongen. Da fristen for gjenkjøp av sesongkort gikk ut 31. januar, hadde klubben solgt rundt 100 flere enn i fjor.

- GodsetUnionen har hatt en markant økning i antall medlemmer, vi selger mer supporterutstyr enn normalt på denne tida, vi ser en økt interesse rundt klubben i våre digitale kanaler og vi har allerede solgt over 2500 sesongkort, sier leder for privatmarked og media i Godset, Signe Rismyhr Engelund, til klubbens hjemmeside.

Trøkk i Haugesund

FK Haugesund feirer 30 år denne sesongen og hadde allerede ved nyttår solgt flere sesongkort enn i hele 2022.

- Salget av sesongkort kan deles inn i tre. Veldig mange sikrer seg faste plasser mens det enda er early bird-priser frem til nyttår. Så selges det mer jevnt gjennom januar, februar og mars før vi får en ny salgstopp i ukene før seriestart. Det får vi nok i år også, så vi kommer til å sette salgsrekord med god margin denne sesongen, sier salgssjef Lars Sexe til klubbens hjemmeside.

Den aller største økning opplever man i Tromsø der klubben har passert 1000 solgte sesongkort åtte uker før seriestart. Det er en dobling sammenlignet med fjoråret.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form