Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Serielederen senket cupheltene: - En sinnssykt sterk seier

Serieledelse, kun ett tap på 12 kamper og en råsterk borteseier over cupsensasjonen Kjelsås gir økt tro på opprykk i Egersund.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

Blir Kjell André Thu mannen som leder Egersund opp i Obos-ligaen? Klubben har kjempet i toppen og ønsket seg opp i flere år, men ofte sviktet i avgjørende øyeblikk.

Etter 12 runder leder EIK nå avdeling 1 på nivå tre med kun ett tap så langt og med fem poeng ned til Lyn som har én kamp mindre spilt etter at søndagens oppgjør mot Brattvåg ble utsatt.

- For meg ser det ut som om EIK har det som skal til for å rykke opp denne sesongen. Det er seriøse spillere her, alle bidrar og trener godt og går virkelig inn for oppgaven. Egersund er dessuten en flott by, sa Lars Markmanrud til Dalane Tidende nylig.

Hentet inn

Han er leid inn fra Sandefjord for å hjelpe EIK opp én divisjon og har bidratt til seks poeng på de siste to kampene. Særlig søndagens 1-0-seier mot Kjelsås i Oslo var av det imponerende slaget.

Cupsensasjonen hadde ikke tapt hjemme på ti måneder, men den pene statistikken røk da Heine Åsen Larsen nikket ballen i en bue over keeper etter pause.

- En sinnssykt sterk seier på en av de vanskeligste bortebanene i vår avdeling. Jeg syntes vi gjør en veldig voksen kamp hvor Kjelsås kommer til relativt få målsjanser. Det er ikke noe veldig velspilt kamp, men det er vanskelig på en så dårlig bane, sa trener Kjell André Thu til EIKs hjemmeside.

- Gutta legger ned en sinssyk jobb og vi klarer det mange andre har slitt med og kommer til å slite med - å dra derfra med tre poeng. Det er det som teller til slutt når alt kommer til alt.

Leder

Egersund avslutter del én av sesongen med hjemmekamp mot Fram og bortekamp mot Brattvåg - et lag som nylig måtte reise fra idrettsparken med 5-0-tap.

Søndagens seier ga en luke på hele ni poeng ned til Kjelsås, men Lyn, Arendal og den store overraskelsen Notodden henger godt med i teten.

Sistnevnte har slått både Egersund og Arendal denne sommeren og hadde faktisk ligget a poeng med Lyn på andreplass dersom de ikke hadde mistet tre poeng grunnet brudd på klubblisensreglementet.

Lyn fikk kampfri i helgen grunnet innstilt fly mens Arendal skuffet med 2-2 borte mot Træff i en kamp der hjemmelaget også ledet 2-0 ti minutter før slutt.

PS! Lørdag møtes Lyn og Notodden til toppkamp på Bislett.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form