Lukk søk

PostNord-ligaen

April 11, 2021

Ser på ulike seriemodeller: - Desperate etter å spille kamper

Det var lite nytt rundt mulig oppstart for PostNord-ligaen i fredagens møte, men forbundet ser nå på forskjellige mulige løsninger for gjennomføring av ligaen.

I fredagens møte for klubbene i toppfotballprotokollen informerte Norges Fotballforbund om at de sammen med Divisjonsforeningen og klubbene ser på forskjellige modeller for hvordan PostNord-ligaen skal gjennomføres denne sesongen.

Planlagt seriestart er første helgen i juni, men dette avhenger av tommel opp fra myndighetene. NFF mener dette ikke er en tid for å «rasle med sablene» og presse på for klubbene på nivå tre, men holde seg til planen og håpe på ja til kamper om to måneder - samtidig som de jobber på videre for å få alle nivåer i gang.

Desperate i nord

Spørsmålet er da om man rekker å gjennomføre 26 serierunder, om det blir kun halv serie eller eventuelt en løsning som i fjor med 13 seriekamper og sluttspill.

- Blir det oppstart tidlig i juni, er det levelig. Får vi lov til det, er det bare å takke for det og kjøre på. De spekulasjonene om det blir hel eller halv sesong er frustrerende for spillere og trenere. Vi ønsker å spille flest mulig kamper. Jeg håper vi eventuelt kan holde på til langt ut i desember dersom det trengs og at de presser på for mest mulig aktivitet. Jeg tror klubbene er såpass ivrige at de vil legge til rette for det og eventuelt flytte noen kamper til en annen arena dersom det trengs, sier Senja-trener Kjetil Warholm til norskfotball.com, og legger til:

- Vi er desperate etter å spille kamper!

- Hva syns dere om fredagens beskjeder?

- Vi har lyst til å spille. Spillerne har det tøft. På en annen side er vi redde for å klage da vi tross alt kan trene. Mange klubber i divisjonen under oss kan nærmest ikke gjøre noe som helst. Så det er litt todelt. Vi føler oss heldige som får trene, men samtidig er det frustrerende. Det sliter på både spillere og klubb at vi ikke får drive med idretten vår. Slik vi oppfatter det har NFF gjort en ok jobb med å kjempe for oss, men etter FFK rykket opp er det færre store klubber til å legge press, sier Warholm.

Håper på juni

Også Sotra er en av klubbene som får trene da de ikke ligger i et fylke underlagt tiltaksnivå 5A. Trener Renate Blindheim sier følgende om det som kom frem på møtet fredag:

- Vi skulle selvfølgelig ønske vi var tiltenkt å komme i gang litt før, men samtidig tror jeg vi skal si oss fornøyd med at vi får lov til å trene slik situasjonen er. Det kunne vært verre. Totalt sett er vi fornøyd med at vi har fått en dato og at vi forhåpentligvis får spille treningskamper om en måneds tid, sier hun til norskfotball.com.

- Har Sotra fortsatt tro på full serie?

- Det er vel seks-sju kamper som per dags dato er utsatt, så jeg mener vi kan håpe på full sesong. Men det er greit slik det var i fjor også, hvert fall for oss som kom på øvre halvdel. Vi er fornøyde dersom vi får starte i juni.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form