Lukk søk

PostNord-ligaen

September 21, 2023

Sensasjonelt inn i opprykkskampen: - Nå er høstjakten i gang

Med de tre minuspoengene laget mistet grunnet svak økonomi, ville nedrykkstippede Notodden nå vært målforskjell fra opprykkskvalifisering.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Men NÅ kommer vel nedturen?

Det er det nok mange som har tenkt helg etter helg denne sesongen etter 15 kamper har Notodden ni seirer og kun tre tap. Spådommene før seriestart gikk klart i retning av det motsatte.

Økonomiske problemer, budsjettkutt på nesten fire millioner og en tynn tropp var utgangspunktet etter at laget berget plassen i siste serierunde i fjor. Notodden FK hadde ikke engang råd til å bli værende på byens beste fotballanlegg.

Opprykk?

Status i midten av august er at Notodden er med i opprykksjakten omringet av langt mer bemidlede konkurrenter som Egersund, Lyn og Arendal.

Dersom ikke Notodden hadde blitt fratatt tre poeng for brudd på klubblisensreglementets finansielle oppfølgingssystem, ville laget nå kun vært målforskjell fra opprykkskvalifisering!

- Nå er høstjakten i gang, og som alltid går vi for seier. Det gjør vi hver gang, sier trener Stian Lund til Telen.

I løpet av én uke i juni ble det seks poeng og null baklengs fra møtene med Egersund og Arendal. 0-0 mot Grorud ble fulgt opp av et braktap mot Lyn på Bislett.

Hadde hverdagen nå kommet til bluesbyen? 5-1 over Vard avsluttet del én sesongen og del to startet på best mulig vis i helgen da samarbeidsklubben snudde 0-1 til 2-1-seier borte mot Træff.

- Det smaker alltid godt med seier og tre poeng på bortebane, sier Lund til lokalavisen.

Fine kamper fremover

Og terminlisten gir kanskje håp om at Notodden skal kunne henge med i toppen også i ukene som kommer. I løpet av de fem neste kampene skal Notodden møte lagene som ligger som nummer 10, 11, 12 og 13 på tabellen.

I vår ble det kjent at Notodden hadde fått ytterligere trøbbel uten Kjetil Holtas millioner. Klubben flytter fra moderne Optime Arena til Sætra i håp om å spare 1,5 millioner. I årsberetningen, som er publisert på klubbens hjemmeside, kan man lese følgende:

«Regnskapet for 2022 er gjort opp med et underskudd på kroner 436 987. Egenkapitalen er tapt. Negativ egenkapital er kompensert ved innvilgelse av ansvarlig lån på 1 million kr fra Notodden kommune. Basert på underskuddet i 2022 og underdekningen i egenkapitalen samt utsiktene til inntekter i 2023 foreligger det usikkerhet om fortsatt drift».

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form