Lukk søk

Obosligaen

September 21, 2023

Sender fotballutstyr til Rwanda: - En hederlig innsats

Clement Buhake vet hvordan det er å vokse opp i Rwanda. For keeperen betyr det derfor ekstra mye å sende fotballer, sko og annet utstyr til det fattige landet.

Foto med tillatelse: Strømmen IF

- Noen ganger så er det viktig å sette ting i perspektiv, og tenke at «litt er bedre enn ingenting»! Vi håper utstyret kommer til stor nytte, skriver Strømmen på sin Facebook-side.

Clement Buhake poserer stolt foran flere pappesker med utstyr som nå er sendt fra Strømmen stadion og til Rwanda.

Det var 26-åringen selv som tok initiativ til innsamlingen og fikk hjelp av blant andre Roland Sannes i Strømmen-organisasjonen.

- Det er ikke noe å legge skjul på at forholdene og vilkårene der er noe helt annet enn tilbudet vi får her i Norge. Klubbene har et stort ønske om å prioritere inkludering og mangfold, men sliter på grunn av mangel på utstyr, skriver Strømmen.

Ba om hjelp

Facebook-posten inneholder også et brev fra Inyange Football Center som ber om hjelp da de mangler baller, kjegler og annet nødvendig utstyr.

Klubben, som holder til ute på landsbygda i Rwanda, har rundt 100 spillere fordelt på senior-, U17-, U15- og U12-lag, men må si nei til ivrige fotballspillere grunnet mangelen på utstyr.

Nå kan forsendelsen fra Strømmen bidra til at Inyange Football Center kan utvide sitt tilbud.

- Vår keeper sammen med Roland har derfor gjort en hederlig innsats og samlet utstyr som andre har mer bruk for enn oss på Strømmen IF, og sendt til Rwanda. Vi snakker fotballsko, baller, kjegler, klær, bagger, keeperhansker, leggskinn osv, melder Strømmen.

Rømte til Rwanda

Clement Buhake spilte for Norild, LSK, Oppsal og Gjelleråsen før han ble hentet til Strømmen der han nå er førstevalg mellom stengene på klubbens unge 2. divisjonslag.

Han er født i Den Demokratiske Republikken Kongo, men rømte med foreldrene til Rwanda da det brøt ut borgerkrig i hjemlandet, har han tidligere fortalt Romerikes Blad.

Sommeren 2021 fikk han sin debut på landslaget da Rwanda slo Den sentralafrikanske republikk.

- Der bygget vi et hus av leire. Vi satte det opp selv. Det hadde selvfølgelig verken elektrisitet eller vann. Vi måtte gå et stykke for å hente vann. Forholdene var ... Nei, de kan vel egentlig ikke beskrives. Skole var det jeg hadde, forteller keeperen som kom til Norge i 2008 til avisen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form