Lukk søk

Lavere divisjoner

October 1, 2021

Sell forklarer Lyn-overgangen: - Et prosjekt jeg er veldig gira på

Så sent som lørdag startet William Sell mot LSK i Eliteserien. 22-åringen var ønsket i flere klubber, men endte opp i 3. divisjon der Brann 2, Sogndal 2 og Fjøra blir hans neste motstanderne.

Foto: Digitalsport

Det var flere som sperret opp øynene under Eurosports Deadline Day-sending tirsdag kveld da Vegard Hansen annonserte at William Sell forlater Consto Arena og blir Lyn-spiller.

22-åringen har vært en sentral brikke i Mjøndalen-troppen, startet mot LSK i helgen og var ønsket av flere klubber i Obos-ligaen. Så hvorfor 3. divisjon?

- Det var litt muligheter, men jeg hadde en veldig fin prat med Tor Ole (Skullerud) og andre i Lyn. De la frem et prosjekt jeg er veldig gira på. Jeg fikk veldig troen på dette. Og det er ingen tvil om at Lyn er en stor klubb det er mulig å få til noe i. Jeg tror rett og slett det kan bli en veldig kul reise, sier Sell til norskfotball.com.

- Lyn satser på å få til en lignende reise som Mjøndalen hadde fra 3. divisjon og til toppen, så jeg håper å bidra med noe erfaring rundt det. Flere jeg spilte med i Mjøndalen var med hele veien opp, legger forsvarsspilleren til.

Proff i 3. divisjon

Det er vanskelig å se på tre steg ned i divisjonssystemet som noe annet enn en nedtrapping, men Sell ser ikke slik på Lyn-overgangen.

- Jeg har fortsatt ambisjoner. Jeg ser mange mener jeg har trappet ned, så da får det bli opp til meg å motbevise det, men jeg skjønner jo de sier det når jeg spiller i 3. divisjon. Jeg håper det kan gå oppover, sier Sell.

- Hva mener du blir nøkkelen for å klatre i divisjonssystemet?

- Kulturen vi klarte å bygge i Mjøndalen var viktig for oss. Det samholdet både blant spillerne og i klubben generelt kan bidra masse, tror Sell.

Han blir heltidsproff i Oslo-klubben som har brukt våren og sommer til å lansere en frisk satsing etter flere år i skyggen av toppfotballen. Målet er Eliteserien i 2026, og at klubbens sympatisører har troen ble tydelig da de bidro med over 10 millioner i en emisjon.

Svak start

Men da passer det dårlig å åpne sesongen med uavgjort mot Lysekloster, Årdal og Sandviken før det i helgen ble tap borte mot Fana. I dag er Lyn faktisk nærmere nedrykk til 4. divisjon enn nivå tre.

Tre poeng hjemme mot Brann 2 søndag er helt avgjørende skal Lyn melde seg på i opprykkskampen i en sesong som gjennomføres med kun 13 seriekamper, selv om beskjeden fra fotballekspert Joacim Jonsson under Eurosports sending tirsdag ikke var til å ta feil av - selv med Sell:

- Glem opprykket, Lyn!

- Vi må vinne alt av kamper og se hvor det tar oss. Vi skal gjøre alt vi kan, sier Sell.

- Du ble ikke skremt av den svake seriestarten?

- Jeg er ikke overrasket over at et lag som har vært uten fotball i nesten to år og som går rett inn i en enkel serie med skjevfordeling av hjemme- og bortekamper kan slite litt. Det legger jeg ikke vekt på.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form