Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Seks rekruttlag under streken - mot andrelagsbonanza også i 2024

6 av 23 rekruttlag i 3. divisjon ligger an til å rykke ned foran høstens innspurt, men lite tyder på at det blir færre andrelag på dette nivået i 2024.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

Denne sesongen er hele 23 av 84 lag i 3. divisjon rekruttlag. Hele 25 av 32 toppklubber i Norge har sine rekruttlag i 2. og 3. divisjon. Hvordan ser det ut med tanke på 2024-sesongen?

Vi har kikket nærmere på status seks runder før slutt i 3. divisjon:

Avdeling 1: Tre av fire andrelag i avdelingen ligger faktisk under streken seks runder før slutt. Grorud 2 og Ullern 2 trenger en råsterk sluttspurt for å berge plassen mens LSK 2 havnet i trøbbel med tap for tabellnabo Gneist i helgen. Stabæk 2 klarer seg greit.

Avdeling 2: Her finner vi hele fem andrelag; HamKam 2 og Molde 2 har berget plassen. Sogndal 2 tok en viktig seier mot Florø mandag, men det er svært jevnt på nedre halvdel. Raufoss 2 virker fortapt, men Hødd 2 har kun målforskjell opp til trygg grunn.

Avdeling 3: Kun to andrelag her. Viking 2 styrer mot opprykk med luke på sju poeng ned til Vidar mens Sandnes Ulf 2 har seks poeng ned til lagene under streken.

Avdeling 4: FFK 2, Start 2 og Odd 2 på øvre halvdel er klare for en ny sesong på nivå fire. Det er trolig også Sandefjord 2 etter seieren over Sprint-Jeløy mandag. Mjøndalen 2 derimot har seks poeng opp til sikker plass seks runder før slutt.

Avdeling 5: Her har Kristiansund 2 allerede gjort nok til å berge plassen, RBK 2 slår trolig følge og også Bodø/Glimt 2 skal ha kontroll på ny kontrakt selv med kun to poeng ned til lagene under streken da klubben ønsker å beholde et lag på dette nivået.

Avdeling 6: I den siste avdelingen er det faktisk Skeid 2 som har klart seg best av andrelagene. KFUM Oslo 2 og Sarpsborg 2 klatret begge over streken med viktige seirer mandag kveld mens Tromsø 2 nå har fem poeng opp til 11. plassen.

Ser man på nivået over ligger både Aalesund 2 og Vålerenga 2 under streken sju runder før slutt. VIF 2 tapte den meget viktige bortekampen mot Træff på utrolig vis mandag, men har kun ett poeng opp til Fram Larvik, to til Fløy og tre til Træff. 

I avdeling 2 har Brann 2 to poeng ned til Gjøvik-Lyn under streken.

Hva så med 4. divisjon? Her er svært mye uavklart foran innspurten, men i Agder er Jerv 2 involvert i opprykksstriden, Ull/Kisa 2 kan ta over tabelltoppen i Akershus tirsdag, Alta 2 jakter serieleder Kirkenes i Finnmark, Åsane leder sin avdeling i Hordaland og Kongsvinger 2 styrer mot opprykk i Indre Østland.

I Nordmøre og Romsdal-avdelingen imponerer Træff 2 ett poeng bak tabelltoppen, Haugesund 2 er snart opprykksklare i Rogaland og Ranheim 2 jakter Trygg/Lade i Trøndelag.

Det betyr at status tirsdag er at 21 rekruttlag ligger an til å spille i 3. divisjon neste sesong, men allerede tirsdag kveld kan tallet stige til 22 dersom Ull/Kisa-rekruttene tar tre poeng.

Forsvinner?

Høsten betyr som alltid økt fokus på andrelagene og dersom innflytelse på opp- og nedrykk.

Det ryktes igjen at det vil komme forslag av endring på seriesystemet på fotballtinget som kan påvirke andrelagenes posisjon, men dette gjenstår å se.

Faktum er at da Sandefjord 2 slo Råde i kvalifiseringen i fjor høst, sørget de samtidig for å sette rekord rekord i antall andrelag i 2. og 3. divisjon.

Samtlige lag i Eliteserien har sine rekrutter på nivå tre og fire med unntak av Haugesund (leder nå 4. divisjon suverent).

Vålerenga 2, Strømsgodset 2, Aalesund 2 og Brann 2 spiller 2. divisjonsfotball - det er rekord i antall andrelag på dette nivået siden spissingen av seriesystemet foran 2017-sesongen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form