Lukk søk

Lavere divisjoner

December 21, 2023

Sarpsborg-profiler tar over SFK: - Klart ønske om å bli nummer to-klubb i byen

Med Joachim Thomassen og Jørgen Horn på plass ønsker Sarpsborg FK å gi Råde kamp om førsteplassen i 4. divisjon Østfold.

Foto: Digitalsport

«Det er en glede å kunne opplyse om at de mangeårige profilene i Eliteserien, Jørgen Horn og Joachim Thomassen, er nye trenere for menn senior i Sarpsborg Fotballklubb».

Det kunne SFK melde på sin hjemmeside med kun tre dager igjen til julaften. Klubben har stolte tradisjoner og spilte på nivå to så sent som i 1997, men nå er det Sarpsborg 08 som gjelder i byen.

Med ansettelsen av Horn og Thomassen sikter Sarpsborg Fotballklubb nå mot å bli nest best i byen bak samarbeidsklubben på øverste nivå.

- Både Joachim og Jørgen har gode tanker og idéer om hvordan vi kan utvikle fotballen i SFK videre og bli nummer to-klubben i byen. Styret støtter opp om disse og gleder seg til å samarbeide med Jørgen og Joachim, sier styreleder Pål Marthinsen til klubbens hjemmeside.

Tilbake i moderklubben

35 år gamle Thomassen har en fortid som spiller i SFK og var innom både FFK og Vålerenga før han avsluttet karrieren i hjembyen hos Sarpsborg 08.

Det samme gjorde Oslo-gutten Jørgen Horn som også har en fortid i blant andre Viking, Strømsgodset, FFK, Elfsborg og Vålerenga. I høst ledet han Sarpsborg 08s damelag sammen med Ole Jørgen Halvorsen.

Duoen kommer til å holde seg i form og utelukker ikke at de blir å se også på banen i 2024.

- Det er SFK som er klubben min og jeg har lyst til å gi noe tilbake, sier Thomassen til Sarpsborg Arbeiderblad torsdag.

- SFK har et klart ønske om å bli nummer to-klubb i byen, og da må vi få på plass de rette kreftene, understreker styreleder Marthinsen i en større SA-sak.

Nest best

At Sarpsborg 08 nå er byens fotballflaggskip virker alle å være enige om. Klubbens rekruttlag er for øyeblikket nest best i byen da de berget plassen i 3. divisjon etter en sterk sluttspurt.

Nede i 4. divisjon ble Sarpsborg FK denne sesongen nummer seks - ni poeng foran Sparta Sarpsborg som nylig signerte Anwar Elyounoussi. Også Borgen og Greåker skal spille på nivå fem neste sesong.

SFKs ambisjoner er nå å vinne 4. divisjonsavdelingen i Østfold. Det betyr i så fall at laget med de hvite- og blåstripede draktene må foran hardtsatsende Råde som tidligere denne uken sikret seg Kvik Haldens Mathias Engebretsen.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form