Lukk søk

Lavere divisjoner

January 7, 2024

Sandviken og Varegg skal samarbeide: - Riktig for begge klubber

For å sikre et best sikre fotballtilbud til ungdom i bydelen, skal IL Sandviken og Varegg Fotball nå samarbeide om årskullene fra 13 til 19 år.

Foto med tillatelse: Marius Helgå

- Det er med glede Varegg Fotball og IL Sandviken kan melde om at det 4. januar 2024 er signert en intensjonsavtale om samarbeid i ungdomsfotballen, melder de to klubbene i en pressemelding.

De to Bergens-klubbene har diskutert et mulig samarbeid en lengre periode og har landet på at det er den beste løsningen for alle parter. I fjor ble det nedsatt et samarbeidsutvalg som nå har konkludert.

- Ikke minst innen jentefotball ser vi at samarbeid er viktig, nødvendig og hensiktsmessig – i et jentesatsingsperspektiv, heter det i pressmeldingen.

Femårsavtale

Avtalen har i første omgang et tidsperspektiv på fem år. Begge klubbene har miljøet på Rothaugen skole som naturlig nedslagsfelt og som rekrutteringsbase.

Varegg Fotball og IL Sandviken skal fortsatt drive barnefotballvirksomhet hver for seg, men samle spillerne under samarbeidet fra 13-årsalderen når spillerne begynner på ungdomsskolen og frem til senioralder.

- Samarbeidet gjelder alle lag uavhengig av størrelse på spillergruppen, både jenter og gutter. Det ligger nå an til rette for en god treningshverdag allerede fra starten av 2024, skriver de to klubbene.

Seniorer?

2024 blir en overgangssesong for det eldste kullet i G19-klassen - det siste året som juniorspiller for gutter og jenter i norsk fotball.

Avtalen inkluderer foreløpig ikke seniorfotballen, men et samarbeid har blitt diskutert også der.

- Det ligger en forpliktelse til å utrede mulighet for samarbeid på senior bredde for å ivareta et tilbud også til denne gruppen. A-lagene holdes utenom, presiseres det i pressemeldingen.

Sandviken hadde lenge et av landets beste seniorlag på damesiden, men satsingen er overført til Brann. På herresiden ble Sandviken nummer fem i 3. divisjon forrige sesong mens Varegg ble nummer tre i 4. divisjon.

Begge lagene spiller sine hjemmekamper på Stemmemyren.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form