Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Sandviken inntar Brann stadion: - Passet helt fantastisk!

Mye tyder på at Sandviken blir til Brann i 2022, og lørdag får Toppserie-laget en forsmak på livet i byens storstue når de møter Arna-Bjørnar til lokaloppgjør på Brann stadion.

Foto: Digitalsport

Sandviken skulle etter planen låne Brann stadion til kampen mot Rosenborg denne sesongen, men pandemien sørget for endringer i terminlisten. Men også plan B funker svært godt for bergenserne.

- En kamp som passet helt fantastisk var derbyet mot Arna-Bjørnar, sier Sandvikens Mette Hammersland til BA.

Samme dag som Bergens to beste kvinnelag møtes på Brann stadion, inviterer Rosenborgs damelag til fotballfest mot Vålerenga på Lerkendal. Og i Bergen har enkelte artige sjeler de siste dagene snakket om at det nå endelig blir mulig å se et topplag på Brann stadion.

- Haha! Det har vært kjekt å følge Sandviken i år, ja! sier Branns daglige leder Vibeke Johannesen til BA om det stikket.

2000 tilskuere

Det åpnes for inntil 2000 tilskuere lørdag, og det er et klart mål for Sandviken å fylle disse plassene. Etter 1-0-seieren over Vålerenga sist har bergenserne ristet av seg Oslo-rivalen i gullkampen og også fått en liten luke på toppen.

- Vi gjør dette for at alle bergensere skal få muligheten til å se de to beste lagene i byen, sier Hammersland.

Men selv om Sandviken og Brann virker å bli én og samme klubb fra 2022, har Toppserie-jentene planer om å benytte Stemmemyren som fast hjemmebane også i årene som kommer - og ikke svære Brann stadion.

- Vi ønsker å spille noen kamper på Stadion, men har et mål om å ha Stemmemyren som hjemmebane, forteller Hammersland.

Eget breddetilbud

Foran lørdagens byderby har Sandviken kommet opp med et såkalt breddetilbud der lag og foreninger kan få slippe inn med inntil 20 spillere og 4 ledere for under 1000 kroner.

Et av målene er å lokke flere tilskuere enn RBKs damelag klarer på Lerkendal samme dag.

- Det hadde vært gøy å vise trønderne hvem som har det beste og mest publikum, skriver Sandviken på sin hjemmeside.

Sandviken leder Toppserien med sju poeng ned til Rosenborg som har én kamp mindre spilt. LSK Kvinner henger også med i gullkampen med én kamp til gode, men Vålerenga virker hektet av etter helgens hjemmetap mot Sandviken.


...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form