Lukk søk

Lavere divisjoner

February 1, 2024

Samarbeid, avvikling og fire opprykk: - Moro at vi nå er i 4. divisjon!

Bare på 2000-tallet har Lambertseter fått oppleve alt fra 2. divisjonsspill til nedleggelse - nå er laget klare for 4. divisjon etter fire kjappe opprykk!

Foto med tillatelse: Lambertseter IF

- Det er moro at vi nå er i 4. divisjon, sier Martin Jensen til klubbens hjemmeside.

Han er en av dem som var med på å starte opp igjen A-laget i Lambertseter IF etter en periode der seniorsatsingen lå nede.

For å kjenne historikken hopper vi tilbake til 2000 der klubbens 5. divisjonslag gjorde et byks helt opp til nivå tre da man innledet et samarbeid med Mercantile.

I to sesonger hadde Mercantile/Lambertseter faktisk lag i både 2 og 3. divisjon, men etter et nedrykk valgte Mercantile å gå sammen med Nordstrand og Lambertseter sto da uten seniorlag.

Tilbake på nivå ni

Først i 2009 gjorde LIF comeback på seniornivå og da helt nede i 8. divisjon.

- Vi driftet med eget budsjett de første årene. Etter hvert fikk vi påmeldingen til serien betalt, men måtte dekke dommerutgifter med mer, forteller Jensen.

Vi skal ikke lenger tilbake enn 2017 da Lambertseter ramlet ned i 7. divisjon. To strake opprykk ble starten på en opptur som ble kronet med plass i 4. divisjon etter en sterk 2023-sesong.

Opprykket ble sikret med 3-0-seier borte mot Sagene og feiret med fest og ikke minst egen LIF-låt. «Vi tar det» er en klassiker i miljøet og ble til takket være Di3 og Vinzy V.

- Låta er rotet frem fra noen gamle harddisker for å igjen bli pumpa på Lambertseter Stadion! Lambo for alltid, sier Chris Giller til LIFs nettsted.

Alternativ trening

Januar er kald og lang også for 4. divisjonsspillere. Lambertseter-gjengen har trent alternativt innendørs på Sats og deltatt på blant annet HIIT-timer som får opp pulsen.

- Vi gjør dette for å komme i form og i tillegg ha det litt sosialt. Gutta trenger det, sier trener Bjørn-Tommy Nyborg.

Ute på banen innledet Lambertseter-guttene vinteren med 1-1 mot Holmlia og 2-2 mot Manglerud Star - to 4. divisjonskolleger. Marcus Løken Tannum og Kongphob Lathuli sikret 2-2 mot MS i en match der LIF lå under 2-0.

Nå venter Bøler, Grüner og Nordstrand 2 frem mot serieåpningen mot Follo 2 i april for gjengen som er tilbake på fotballkartet i hovedstaden etter noen turbulente år.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form