Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Rosenborg og Vålerenga imponerte i Toppserien

Vålerenga herjet med stakkars Klepp i 7-0-seieren på hjemmebane, mens Rosenborg imponerte med 3-0 borte mot LSK kvinner. Her er runde 5 i Toppserien.

Sandviken avga sine første poeng i årets sesong, da det ble 1-1 i derbyet borte mot Arna Bjørnar (bildet). Det var topp mot bunn i Arna idrettspark, der gjestene hadde ballen klart mest. Dog var det Emelie Susanne Asplund Lövgren som sendte hjemmelaget i ledelsen etter 24 minutter på en dødball, og Sandviken måtte jage utligning langt inn i overtiden. Der vasket Vilde Drange Veglo fram målet som sikret det ene poenget.

Allerede onsdag kommer LSK kvinner til Stemmemyren i en kamp som sendes direkte på NRK2. Arna Bjørnar jager fortsatt årets første seier, og onsdag er det duket for bunnoppgjør på Sofiemyr mot poengløse Kolbotn.

Anna Jøsendal scoret igjen to mål, da Avaldsnes cashet inn sesongens første 3 poeng. Vingbacken snudde med det Kolbotns tidlige ledelse fra Sara Lindbak Hørte til hjemmeledelse i Haugesund. Andrea Nordheim fastsatte sluttresultatet til 3-1. Jøsendal scoret også begge målene i 2-3-tapet hjemme mot LSK, og 20-åringenstår faktisk med fire mål på tre kamper i årets Toppserie. Hun er selvskreven på rundens lag sammen med midtstopper-bauta Robyn Decker

Spennende blir det å se om mye omtalte Avaldsnes følger opp hjemme mot Lyn i serierunde 6 onsdag.

På Kringsjå berget Stabæk det ene poenget tre minutter på overtid. Det i en kamp gjestene hadde tatt føringen i ved Maiken Bjørndalen. Lyn utlignet før pause ved Sofie M. Tunes, og samme spiller sendte hjemmelaget i føringa. En ledelse som så ut til å betale ut tre Lyn-poeng - helt til langt inn i overtiden.

Fem på rundens lag

Fjorårets The double-mestere Vålerenga gav seg ikke før mer enn halve dusinet var rullet inn på Klepp. 7-0 stoppet målshowet på, der Synne Jensen sto for fire av fulltrefferne på Intility arena. Spissen er toppscorer i Toppserien med 7 fulltreffere etter fem runder. Det er en scoring mer enn LSKs Emilie Haavi.

Etter en slik oppvisning kommer det ikke som noen stor overraskelse at serielederen får 5 spillere med på rundens lag. Amanda Andradottir si perle fra 20 meter er en het kandidat til rundens mål, mens Dejana Stefanovic åpnet scoringsballet fra straffemerket. I tillegg til to målgivende. Andrine Tomter kom også på scoringslisten.

Onsdag tar Vålerenga turen til Nadderud, før det rigges til fest i Oslo søndag. Da kommer Rosenborg til Intility. Sannsynligvis er de to lagene like ubeseiret som etter fem serierunder inn mot toppoppgjøret.

Rosenborg har vært bunnsolide de første fem rundene. Ingen baklengs og full pott. Senest ble LSK feid av egen bane i 3-0-seieren. I sine nye rosa tredjedrakter startet Julie Blakstad med å skyte trønderne i front på Romerike. To perlescoringer fra distanse, før innbytter Sara Fornes satte punktum med den tredje scoringen. Onsdag kommer Klepp til Lerkendal.

Rundens lag er basert på statistikk og vurderinger gjort av nyhetsbyrået NTB.