Lukk søk

PostNord-ligaen

July 8, 2024

Rogulj takket for seg som Ørn-helt: - Det har vært tøffe forhandlinger

Det siste Adrian Rogulj gjorde i Ørn Horten, var å score mål - nå venter proffspill i Nederland.

Foto med tillatelse: Knut G. Bjerva

Slik både lokalavisen Gjengangeren og norskfotball.com skrev før helgen, har nederlandske FC Emmen en periode jobbet med å sikre seg Ørn Horten-toppscorer Adrian Rogulj.

Spilleren selv la ikke skjul på at han gjerne bytter ut spill i norsk 2. divisjon med en profesjonell tilværelse på nederlandsk nivå to.

Lørdag, med kun få timer igjen til hjemmekampen mot Arendal, ble klubbene enige om en overgang.

- Da jeg kom til Ørn hadde jeg sittet på benken nesten hele livet, og jeg er utrolig glad for at Ørn ga meg sjansen, sier Rogulj i avskjedsintervjuet på Ørns hjemmeside.

Avsluttet med mål

Og 25-åringen kunne ikke bedt om en bedre avslutning på Ørn-karrieren. Rogulj startet med på benken mot Arendal etter noen hektisk dager med overgangsfokus, men kom inn etter pause da Ørn jaktet utligning.

Bruntrøyene skapte flere store sjanser før Arendal slapp en lang ball gjennom forsvaret og Rogulj kunne vippe ballen over Andreas Smedplass. 1-1 på overtid.

Roguljs 34. scoring i Ørn-drakten ble også hans siste.

- Det er jo en guttedrøm å dra til utlandet og være proff. Det er ganske stor forskjell fra nivå tre i Norge til nivå to i Nederland. I mine øyne er dette ganske stort, sa Rogulj til norskfotball.com om Emmen-interessen.

Heltidsproff

Den 193 centimeter høye spissen med kroatisk far var innom Strømsgodset, Bærum og Levanger før han endte i Horten der han ble toppscorer både i 2022 og 2023.

FC Emmen spilte i Eredivisie, den øverste divisjonen i Nederland, for to sesonger siden og endte i vår som nummer sju på nivå to.

- Klart det er fristende å spille for en klubb som spilte play off om opprykk til Eredivisie i fjor. Det håper jeg folk skjønner. Det er snakk om en helt annen hverdag, men som sagt er det fullt fokus på de to siste kampene med Ørn, sa Rogulj.

- Det har vært tøffe forhandlinger, men når alt kom til alt er alle parter fornøyd. Vi har fått en aksestabel pris, samt prosenter ved eventuelt videresalg, og er alt i alt fornøyd, sier styreleder Morten Skogum til Ørns hjemmeside.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form