Lukk søk

Kvinnefotball

October 1, 2021

Røa-sluttspurt var nok: - Vi trengte den pausepraten

2. divisjonsjentene i Frigg rystet Røa i 69 minutter i cupduellen på Majorstua, men da det først løsnet for serielederen, var det stor forskjell på de to naboene.

Foto: norskfotball.com

Sist Frigg-jentene spilte en seriekamp høsten 2019, var 3. divisjon arenaen. Samtidig var Røa et etablert lag på øverste nivå.

Nå er det kun én divisjon som skiller de to Oslo-klubbene, og i cupduellen onsdag kveld hang Frigg lenge bedre med enn serielederen i 1. divisjon satte pris på.

- Vi var upresise, hadde litt for mye balltap og var ikke helt på defensivt heller. Det ble en tøff første omgang, sier Røa-spiller Frida Berg Lyshoel til norskfotball.com.

- Undervurdering?

- Nei, jeg vet ikke. Det virket ikke som vi var helt påskrudde. Vi trengte den pausepraten.

Overkjøring

Hjemmelaget var nærmest ufarlige etter hvilen på den nye kunstgressbanen på Majorstua mens Røa malte på. Midtveis i andre omgang kom den forløsende scoringen, men den var av det spesielle slaget.

En ball inn i boksen fikk en helt spesiell skru og lurte Frigg-keeper Torbjørg Landheim Austlid.

Og da Ragne Hagen Svastuen økte tre minutter senere, var cupavansementet i praksis i boks. Divisjonsforskjellen ble mer og mer synlig, og Tova Lotte Leschbrandt Espås rakk å bli tomålsscorer før dommerne blåste av.

- På papiret skal vi være bedre enn Frigg, men det er et bra lag. Vi var forberedt på at dette ville bli en tøff kamp, sier Lyshoel.

Går for opprykk

Røa-jentene leder 1. divisjon etter åtte serierunder og har et klart mål om å returnere til Toppserien på første forsøk. Suksess i cupen kommer i annen rekke.

- Det er alltid gøy med cup, men det er selvfølgelig opprykk som er viktigst. Vi spiller alle kamper for å vinne. Nå har spillet begynt å sitte ganske bra, jeg syns det har løsnet litt i det siste, særlig offensivt sier Lyshoel.

- Fins det en drømmemotstander i 3. runde?

- Vi tar det som kommer!

Det som kommer blir ikke Oslo-kollega Lyn som ble det eneste laget fra øverste nivå som røk ut onsdag kveld - og det mot AaFK Fortuna fra nivå tre. LSK Kvinner, Kolbotn og Rosenborg leverte onsdagens storseirer med henholdsvis 9-0, 8-0 og 7-0. Onsdag ble det 12-0 (!) til Stabæk over Nanset.

I Stavanger møtte 903 mennesker opp for å se lokaloppgjøret mellom Viking og Klepp som norskfotball.com omtalte i går. Rekord! Storesøster fra Jæren vant greit 3-0 og viste at de ønsker å være best i distriktet også i årene som kommer.

2. runde i NM:

Nanset - Stabæk 0-12
Frigg - Røa 0-4
Ull/Kisa - Vålerenga 0-6
Fart - Hønefoss 2-5
Kongsvinger - LSK Kvinner 0-9
Snøgg - Kolbotn 0-8
Amazon Grimstad - Øvrevoll Hosle 1-0
Bryne - Avaldsnes 1-4
Viking - Klepp 0-3
Fyllingsdalen - Arna-Bjørnar 0-3
Åsane - Sandviken 0-2
KIL/Hemne - Molde 3-1
Byåsen - Rosenborg 0-7
Medkila - Grand Bodø 0-2
AaFK Fortuna - Lyn 4-1
Bossekop - Fløya (17. august)

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form