Kvinnefotball

October 1, 2021

Røa rykker med Amazon på slep

Røa og Amazon Grimstad imponerte i serierunde 5 av kvinnenes 1.divisjon.

Røa kjører fortsatt feilfritt som den store opprykksfavoritten med 11 av 15 mulige poeng. Geir Nordbyes jenter leverte en solid prestasjon i 3-0-seieren hjemme mot Fløya, der Marie Nielsens frispark-scoring før pause aspirerer til å bli rundens peneste mål. Det var også eneste mål før pause på Røabanen, der de siste 45 ble hjemmelaget sine fra start til slutt. Nadia Pinto og Mathilde Harviken fulgte opp med to tette scoringer midtveis i den siste omgangen. Harviken er en av seriens toppscorere med sine tre kasser etter fem serierunder. Røa endte forøvrig opp med 4 spillere på rundens lag denne gangen. (Se nederst)

Før runden lå Fløya bare et poeng bak på tabellen, så for Røa var det svært viktig å få åpnet ei luke til Tromsø-jentene.

I stedet er det Amazon Grimstad som peser Røa i nakken etter fem serierunder. Grimstad-jentene imponerte stort i 2-1-seieren på Aka Arena, der Hønefoss tok ledelsen ved Emilie Finnevolden. Hjemmelaget ble like vell forlatt tomhendt, fordi Steinar Pedersen sine jenter leverte en sterk snuoperasjon. Først utlignet Kari N. Johnston etter et hjørnespark før pause. Hennes tredje scoring for sesongen. Vår Kristina Viks innleggsscoring fra 30 meter endte deretter i nettmaskene til matchvinner-scoring 7 minutter inn i den siste omgangen. Marina Jensen valgte å beholde det spennende hele veien ut, da angriperen serverte et svakt straffespark kvarteret før slutt Hønefoss-keeper Margaux Lægreid holdt i fast grep borte ved stolperota.

– Jeg er veldig fornøyd med andre omgang, for da var vi mye flinkere til å flytte laget høyere i banen, samt at vi klarte å legge mer press på Hønefoss. Aka Arena er en vanskelig bortebane, så dette var en sterk lagprestasjon. Vi er meget fornøyd med å få med oss 3 poeng hjem fra Hønefoss, sier trener Steinar Pedersen til Amazons hjemmeside.

Strafferedninger og cornere

Fart sanket sitt andre poeng for sesongen, da de samtidig dro ned marsjfarta til Øvrevoll Hosle i jakta på opprykket. Det skal målvakt Idun Jørgensen ha sin del av æren for etter at hun mesterlig reddet straffesparket fra Joshualyn Reeves 12 minutter før slutt på stillingen 2-1 til gjestene fra Bærum.Fart sin sisteskanse er da også å finne på rundes lag. Dorthea Glorud sikret i stedet hjemmelaget 2-2 i sluttminuttene. I en kamp der Ine Berre gav gjestene ledelsen før Silje Kittilsen utlignet, og Anja Rasmussen sikret ØHIL pauseledelsen.

Fart har fortsatt en jobb å gjøre sist på tabellen i 1.divisjon. Lørdag er det en viktig bortekamp mot Grei, som ligger tre poeng over Fart-jentene på tabellen.

Mille Dalen sendte Grei overraskende i front borte mot Medkila etter 35 minutter, og Oslo-jentene ledet faktisk fortjent til pause i Harstad. Noen sjansebonansa ble det aldri i nord, men Medkila kom sterkere etter pause. Det måtte en innbytter til for å utligne, da Emilie Dahl utlignet syv minutter før full tid. For Medkila føles nok et poeng som to tapt, da hjemmelaget fikk to mål annulert for marginal offside det siste kvarteret. I tillegg fikk Lotte F. Fossem en kjempesjanse til å avgjøre fra kloss hold i sluttminuttene, men avslutningen endte utenfor Grei-målet.

Dramatisk ble det på Myrdal stadion, der gjestene KIL/Hemne tok ledelsen ved Mari Smevoll etter et vakkert angrep. I en god periode for gjestene ville ikke Åsane-angriper Synne Bjørnebøle være noe dårligere, og gjorde både forarbeidet og avslutningen selv i en utligning borte i vinkelen. Karen Kraft Vistnes kom inn i pausen for vertene, og trengte kun tre minutter på å stange et hjørnespark i mål. Kvarteret før slutt utlignet midtstopper Ingrid Borgen etter et nytt hjørnespark

Corner var mål i Bergen, og hjemmelagets jakt på vinnermålet skulle bære frukter i siste ordinære sluttminutt. Denne gang var det Nina Vestbøstad som kriget ballen i mål. I en runde med flere gunstige resultater for Åsane posisjonerte laget seg fire poeng bak tabelltoppen.