Lukk søk

Lavere divisjoner

September 21, 2023

Riise-comeback mot Rubbestadnes: - Både spent og nervøs

I kveld spiller John Arne Riise sin første kamp siden våren 2017 for serieleder Avaldsnes mot tabelljumbo Rubbestadnes.

Foto: Digitalsport

- Ikke hver dag en klarer å signere en Champions League-vinner! skrev spillende Avaldsnes-trener Andreas Ulland Andersen på Twitter 25. mai og la ved skjemaet for overgangen som fikk omtalt i riksmediene.

Og selv om det knapt kunne vært lengre fra finalekamp mot Milan i Istanbul til 5. divisjon avdeling 4 i Rogaland og Rubbestadnes, innrømmer Riise at han er nervøs foran comebacket.

- Jeg gleder meg, men føler litt på presset og er både spent og nervøs. Det er jo blitt en så jævlig stor greie. Jeg vil bare ha det gøy og spille fotball med gjengen her i Avaldsnes. Holde kroppen i form, sier Riise til Haugesunds Avis.

Seks år siden sist

Liverpool-legenden med flest landskamper for Norge gjennom tidene avsluttet karrieren på toppnivå i gamleklubben Aalesund i 2016.

Påfølgende år spilte han to kamper for Rollon i 4. divisjon - den siste av dem 11. mai på Skarbøvik stadion. Torsdagens comeback finner sted på hans egen hjemmebane på Avaldsnes der Riise trener klubbens damer i Toppserien.

- Velkommen til folkefest på Skeie! Dette er en vitamininnsprøytning til klubben, spillerene og støtteapparatet. At vi får en ramme som dette, skriver Avaldsnes på sine Facebook-sider.

Serieleder Avaldsnes har rigget til fanzone etter kampen som sendes direkte hos Haugesunds Avis. Ifølge 5. divisjonsklubben kommer også blant andre TV 2, NRK, VG og TV Haugaland.

Ifølge Haugesunds Avis er planen at Riise startet på benken, men kommer inn etter pause som venstreback eller midtstopper.

I form

På sosiale medier dokumenterer Riise jevnlig at han holder seg i form på treningsstudio. Den siste tiden har deltatt på tre økter med Avaldsnes' 5. divisjonslag.

- Jeg har savnet å spille fotball. Jeg har trent mye styrke de siste årene. Jeg er ekstremt sterk. Det står ikke på det. Men jeg er spent på fotballformen og kondisjonen, sier Riise til lokalavisen.

Han lover å by på lange innkast og har bedt lagkompisene skaffe frispark nær 16-meteren da han har lyst til å teste frisparkfoten og kanskje kopiere det ikoniske drømmetreffet for Liverpool mot Manchester United på Anfield i 2001.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form