Lukk søk

PostNord-ligaen

March 18, 2024

Reprise på NM-finalen fra 1965: - Går for å vinne i ordinær tid denne gangen

Det måtte tre cupfinaler til for å kåre en vinner i 1965 - 59 år senere møtes Skeid og Frigg igjen med OBOS Supercup-pokalen i spill.

- Da blir det Frigg i finalen i Obos Supercup. Sist møtt i finale var i 1965. Vi gikk seirende ut over tre oppgjør den gang da. Vi går for å vinne i ordinær tid denne gangen, skriver Skeid på sin X-konto.

For det er kanskje ikke alle som husker NM-finalen(e) fra 59 år tilbake?

Ifølge Wikipedia var 18.821 tilskuere på Ullevaal stadion for å se 2-2-kampen i oktober, noe overraskende 10.000 færre for å se lagene spille 1-1 én uke senere og også 7. november da Skeid vant 2-1 og avgjorde i match tre.

Åtte NM-gull

Terje Gulbrandsen og Pål Sætrang scoret Skeids mål i kampen som sikret ett av totalt åtte NM-gull i premieskapet på Nordre Åsen.

Fredag kan samlingen få påfyll i form av det historiske OBOS Supercup-trofeet som skal deles ut til odel og eie til vinneren av finalen i Vallhall.

Billetter til lokaloppgjøret med avspark klokken 19:30 kjøper du her!

Skeid slo Oppsal 1-0 på vei mot finalen denne helgen, men ikke uten venting og dramatikk. Et voldsomt uvær i hovedstaden førte til at oppgjøret ble utsatt to og en halv time.

Etter 90 minutter uten mål, brukte Ulrich Østigård Ness kun ett minutt på å avgjøre i ekstraomgangene.

Målfest

Hverken Tørteberg kunstgress eller været var egnet for fotball lørdag klokken 13 og skjøv den andre semifinalen til søndag kveld. Der ledet Eidsvold Turn både 2-1 og 3-2 mot Frigg før 3. divisjonslaget snudde i sluttminuttene.

12 minutter før slutt utlignet Håkon Vold Krohg, og to minutter før slutt skrudde han ballen i hjørnet etter forarbeid fra toppscorer Ulrik Ferrer.

Dermed er det de to puljevinnerne fra OBOS Supercup som møtes i Vallhall fredag.