Lukk søk

PostNord-ligaen

September 1, 2022

Reiser for over én million: - Søtt når «søringan» surke

Alta føler ingen stor medfølelse med Asker-gjengen som måtte betale dyrt for en tur til Finnmark og bruker selv store deler budsjettet på fly og hotell.

Foto: Digitalsport

Norskfotball.com sin artikkel om Askers reise til Alta, som kostet Føyka-klubben hele 112.000 kroner, har blitt lagt merke til i Finnmark.

2. divisjonsklubben holder til lengst nord av alle klubbene i de tre øverste divisjonen og er svært godt kjent med både fly, buss og hotell i forbindelse med samtlige bortekamper.

- Det e jo litt søtt når søringan surke for den ene turen nordover, skriver Alta IF Fotball på Twitter i en melding der de siterer norskfotball.com-saken om Askers kostbare utflukt.

Reiser for én million

I den samme Twitter-meldingen opplyser Alta om at de denne sesongen har reiseutgifter på over én million for de 13 bortekampene i seriespillet.

Finnmarkingene flyr til Gardermoen for kampene mot Ull/Kisa og Eidsvold Turn kun noen kilometer fra hovedflyplassen samt møtene med Asker, Bærum, Frigg, Kjelsås og Vålerenga 2 i og rundt Oslo.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

Gardermoen er destinasjonen også for oppgjøret mot Gjøvik-Lyn. I tillegg skal Alta i løpet av året til Tromsø for å møte Tromsdalen til det som sånn sett er det nærmeste klubben kommer et lokaloppgjør, reise til Molde for kamp mot Træff, til Trøndelag for match mot Levanger samt to flyturer til Ålesund for oppgjørene mot Hødd og Brattvåg.

Ifølge Alta koster turene til kampene mot Hødd og Brattvåg rundt 120.000 kroner hver. Snittpris for en Alta-bortekamp skal ligge på snaue 80.000 kroner denne sesongen.

Får reisestøtte

Det var Budstikka som først omtalte Asker tur til Alta inkluderte to overnattinger og avreise fra Føyka allerede før lunsjtid fredag med avspark godt over et døgn senere og retur til kjente strøk først søndag ettermiddag.

- Det er realitetene, men det er ganske spesielt, sier sportslig og daglig leder i Asker, Rolf-Magne Walstad, til Budstikka.

Asker hadde planlagt og budsjettert med én overnatting, men endringer i flyrutene førte til at ekstra natt på hotell. Ifølge lokalavisen er regningen på 112.000 kroner mer enn 2. divisjonsklubben får i reisestøtte for hele 2022.

Det også etter selv å ha betalt inn cirka en tilsvarende sum i en reisekasse som fordeles mellom klubbene på nivå tre ut fra faktiske reiseutgifter. Klubbene som bruker mest penger på transport til bortekampene, får mest av kassen.

Følg oss på Twitter og Facebook for den bredeste dekningen av norsk fotball!

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form