Lukk søk

PostNord-ligaen

January 6, 2022

RBK første nedrykkslag: - Dette er ingen katastrofe

Rosenborg-rekruttene ble det første laget som rykker ned fra PostNord-ligaen i høst. Å miste et kamptilbud på nivå tre bekymrer ikke klubbledelsen i særlig grad.

Foto: Digitalsport

Søndagens hjemmetap mot naboen Nardo ble sesongen 17. på 21 kamper for Rosenborgs andrelag. 18 poeng opp til trygg grunn fem runder før slutt betyr at storklubben mister sin plass på nivå tre i 2022.

Også Fløy ligger svært utsatt til i den jevne avdelingen der kanskje opp mot åtte lag kjemper for å unngå nedrykk, men RBK 2 ble første nedrykksplass på nivå tre i høst.

- Vi har et veldig ungt mannskap, og det er en helt bevisst strategi. Vi har sett litt tilbake i tid på hva som har vært nøkkelen de gangene vi har fått fram spillere som har tatt steget. Vi har konkludert med at de har debutert med seniorfotball i 16-17-årsalderen. Det er derfor vi gjør dette. Vi kunne spilt med 20-åringer, og da er sjansen trolig større for å vinne kamper i 2. divisjon, enn med 16–17 åringer, har akademisjef Roar Vikvang uttalt til Nidaros.

Nytt nedrykk

Rosenborg-rekruttene endte under streken også forrige sesong, men ble reddet av at 3. divisjonssesongen ikke ble gjennomført og NFF landet på å stryke nedrykk fra nivå tre.

Denne sesongen har trønderne benyttet et svært ungt mannskap i de fleste kampene med få innslag fra A-troppen. Yngre spillere som kunne bidratt i 2. divisjon har også blitt leid ut til andre klubber da dette regnes som bedre for enkeltspillerens utvikling.

- Vi gjør det fordi de er der i utviklingen at de trenger det. Selv om det får konsekvenser for konkurransekraften til RBK 2, så gjør vi det. Primæroppgaven vår er å utvikle spillere som kan bli god nok for det høyeste nivået, sier Vikvang.

Etter spissingen av nivået er det denne sesongen er det Rosenborg, Vålerenga og Odd som har andrelag på nivå tre. Odd plukket mye poeng tidlig, men har nå kun tre poeng ned til lagene under streken. I avdeling 1 er VIF nummer 11 med åtte poeng ned til Fløya på nedrykksplass.

Tåler 3. divisjonsspill

Ser vi ett nivå ned er faktisk ingen andrelag direkte involvert i opprykkskampen i noen av de seks 3. divisjonsavdelingene. Tvert imot står klubber som Stabæk, Molde, Brann, Strømsgodset og Bodø/Glimt i fare for å rykke ned til nivå fem.

- Det vil ikke gi noen store konsekvenser, men vi ønsker selvfølgelig RBK 2 på høyest mulig nivå. Men vi ser til og med at lag som Molde 2 sliter i 3. divisjon. De har samme problematikk som oss. Det er viktig å trene på å vinne fotballkamper også, men dette er ingen katastrofe, sier RBK-trener Åge Hareide til Nidaros.

Roar Vikvang beskriver nivået i 2. divisjon som «steintøft» etter spissingen i etterkant av 2016-sesongen der halvparten av lagene rykket ned og man gikk fra fire til to avdelinger.

- Jeg tror for de yngste, så er kanskje 2. divisjonsarenaen litt for høyt for enkelte. De beste lagene i 2. divisjon er nok på nivå med de nederste i Obos-ligaen, tror Hareide.

PS! Senja kan bli det neste lag ut som følger RBK 2 ned fra nivå tre. Alt annet enn seier hjemme mot Vålerenga 2 mandag betyr at all teori er borte.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form