Lukk søk

Obosligaen

April 4, 2023

Raufoss mistet nyansatt trener: - Trist for oss

1. desember signerte Andres Garcia en treårskontrakt med Raufoss, men oppholdet på Toten varte i under en måned for spanjolen.

Foto: Digitalsport

Raufoss innleder det nye året med å informere om at Garcia likevel ikke blir Jørgen Wålemarks assistent i Obos-ligaklubben som har satt sammen et nytt team etter at Christian Johnsen takket for seg.

Spanjolen Garcia signerte en treårskontrakt så sent som 1. desember, men fikk et par uker senere et fristende tilbud fra Sverige.

- Etter litt forhandlinger med oss i Raufoss Fotball, aksepterte vi hans ønske om å takke ja til denne muligheten, og løste han fra kontrakten. Selv om dette ble en strek i regningen for oss, ønsker vi Andres alt godt og lykke til videre! skriver Raufoss på sin hjemmeside.

Jönköping Södra

Ifølge lokalavisen Oppland Arbeiderblad blir 38 år gamle Garcia ny hovedtrener hos Jönköping Södra i Superettan.

- Det er trist for oss. Fordi vi trodde han skulle bli i klubben over lang tid. Og fordi vi så at han passer veldig godt sammen med Jørgen under desember-treningene, sier sportssjef Fredrik Greve Monsen til OA.

Garcia var både assistent, juniortrener og spillerutvikler i Raufoss i 2019 og visste sånn sett hva som ventet på Toten før han i vinter valgte å returnere.

Siden har 38-åringen blant annet jobbet i kinesiske Dalilan Pro og Orense i Ecuador.

- Da han fikk tilbud om hovedtrenerjobb i en bra klubb i Sverige, ble det litt forhandlinger, men vi innså at det var vanskelig å beholde ham. Alternativet ville vært at han sa opp kontrakten sin, sier Monsen.

Spansk erstatter?

Raufoss får en mindre kompensasjon for å slippe Garcia til svensk fotball. Monsen startet umiddelbart jakten på en ny assistent og tilbrakte de siste dagene før julaften i nettopp Spania.

- Vi tror vi har funnet en meget god erstatter. Foreløpig ønsker jeg ikke å gå ut med navn på hvem det er av forskjellige årsaker. Vi vil presentere ham så fort han har kommet hit og alt er helt klart, sier Monsen.

Totningen har siden serieslutt sikret seg Levanger-duoen Adrian Olsen Teigen og Simen Bakkemyr Hagbø samt Andreas Østerud fra naboklubben Gjøvik-Lyn.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form