Lukk søk

Obosligaen

September 1, 2022

Raufoss fortsatt i Tyrkia: - Ønsker å ta et samfunnsansvar

Etter flere positive tester i reisefølget, trener Raufoss på gress i Tyrkia også denne uken. Først lørdag blir det retur til Norge og Toten.

Foto: Digitalsport

Obos-ligalaget Raufoss var et av de første som starter sesongoppkjøringen etter nyttår da laget samlet seg allerede 3. januar.

Og påfølgende dag dro laget til Tyrkia for det som etter planen var et 11 dager langt opphold. Det passet også godt da konkurrentene på samme nivå i Norge måtte trene med restriksjoner i denne perioden.

Fortsatt i Tyrkia

Men 18. januar er Raufoss-gjengen fortsatt på plass i Syden. Hjemreisen ble utsatt og skjøvet på etter flere positive tester i troppen underveis i oppholdet.

- Både på reise og under oppholdet i Tyrkia har troppen vært svært nøye med smittevern, i tråd med forventninger i toppfotballen og i samfunnet. Etter flere flotte treningsdager, testet en av spillerne positivt. Vedkommende ble da satt i isolasjon, og alle forberedte tiltak ble innført. Ikke overraskende har likevel flere deltakere blitt smittet i forbindelse med trening og samvær, skrev Raufoss i en pressemelding nylig.

Hjemreisen ble forskjøvet én uke til lørdag 22. januar. Det betyr at totningene innleder fotballåret med hele tre uker på gressbanene i Antalya.

- Beslutningen er fattet etter god dialog med både kommuneoverlegen i Vestre Toten, med NFF og NTF. Alle tre parter opplever at en utsatt hjemreise vil være det beste alternativet for å både ivareta godt smittevern og også rent fotballmessig. Grunnene til at oppholdet forlenges er flere. Raufoss Fotball ønsker å ta et samfunnsansvar ved å sikre at ikke mulig smittede spillere reiser med rutefly til Norge 15. januar. En uke ekstra i Tyrkia tar ned den risikoen, melder klubben.

Trener godt

Raufoss-ledelsen melder at de på tross av smittetilfellene har fått trent godt under oppholdet. Ved ankomst Norge lørdag planlegger klubben sammen med den lokale kommuneoverlegen et opplegg for testing og videre oppfølging som sikret godt smittevern.

Klubben som har levert både sterke resultater og en rekke spillere til høyere nivå de siste årene, skulle etter planen til Danmark fra 22. til 26. januar, men den leiren er avlyst.

- Det vi, og ganske sikkert også andre, har lært er at dagens smittesituasjon er vanskelig å beskytte seg helt mot. Det er derfor nødvendig å justere og tilpasse seg situasjonen underveis - slik som nå, sier daglig leder Mathias Engebakken til Oppland Arbeiderblad.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form