Lukk søk

Eliteserien

September 1, 2022

Raser mot RBK-bud og Eriksen-frieri: - Uspiselig

Kristian Eriksen ble symbolet på HamKams oppreisning. Nå ber han om å få gå til RBK og har ertet på seg klubbens supportere.

Foto: Digitalsport

HamKams ivrigste supportere i BriskebyBanden publiserte en rekke tweets tirsdag morgen der de går hardt ut mot både RBK-trener Kjetil Rekdal og yndlingen Kristian Eirksen.

- Når du nå behandler den klubben som var vital i din gjenoppstandelse på denne måten er det mange adjektiver som kunne vært brukt. Nedrig. Utakknemlig. Svik. Og en god del betraktelig sterkere uttrykk, skriver supporterklubben om Rekdal.

Det var mandag kveld Hamar Arbeiderblad avslørte at RBK hadde lagt inn flere bud i millionklassen i håp om å sikre seg Eriksen. Trønderne hentet tidligere i vinter både Rekdal og assistent Geir Frigård fra HamKam før de også kjøpte midtstopper Sam Rogers.

Klart nei

HamKam-sportssjef Espen Olsen er svært tydelig på at det er helt uaktuelt å slippe Eriksen, på mange måter symbolet på HamKams opptur forrige sesong, men spilleren er tydelig på at han ønsker seg til Trondheim med under en måned igjen til seriestart.

- Rosenborg har kommet med meget sterke bud, og fått beskjed om at jeg ikke er til salgs. Dette er dårlig gjort. Jeg skulle gjerne fått prate med RBK. Å spille for Rosenborg har vært en drøm for meg så lenge jeg kan huske. Dette er noe jeg virkelig ønsker, sier Eriksen til HA.

Dette er et av flere utsagn HamKam-supporterne nå reagerer sterkt på da 26-åringen tidligere har uttalt at spill på toppnivå med Hamar-klubben er hans drøm som fotballspiller.

Hva nå?

Historien om Eriksen er historien om den lokale unggutten som måtte gå via breddefotballen i området før han returnerte til moderklubben og endte opp som årets spiller i Obos-ligaen i opprykkssesongen 2021.

- Hvis de skulle prøvd på Kristian Eriksen, så burde de prøvd før. Nå er det snart seriestart. Dette er uspiselig, synes jeg, sier BriskebyBanden-leder Fred Nordstad til Hamar Arbeiderblad.

Dersom Eriksen ender opp med å bli i HamKam, hva da? Vil hans status blant klubbens supportere bli som før?

- Kanskje han blir den samme på banen, men det er ikke sikkert han blir den samme for oss supportere. Jeg håper han er feilsitert i saken i HA. At det er noen andre som legger ordene i munnen på ham. Jeg vet ikke, men det ser veldig rart ut. Dette ligner ikke på Eriksen slik jeg kjenner ham, men enn så lenge må vi jo tro at det er hans ord, sier Nordstad.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form